Stavangers dyreste hus

Det som kan bli Stavangers dyreste bolig har egen strandtomt, naust og brygge. Se bildene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Boligen som ligger i et meget attraktivt område på Gausel i Stavanger kan bli kommunens dyreste bolig noen sinne. Med en prisantydning på rundt 15 millioner kroner er den allerede godt over den forrige rekorden i kommunen som var 12 millioner kroner.

NA24 - din nye næringslivsavis

Forventer ny rekord
- Jeg ser ikke bort i fra en prisrekord på dette objektet, sier eiendomsmegleren Morten Roalsø i Eiendomsmegler1 til NA24.

Han forteller at den nåværende eieren har bodd der siden 1970-tallet, og at det først og fremst er plassen og beliggenheten som trekker pris opp.

- Dette er en unik eiendom med egen strandtomt like utenfor Stavanger sentrum, sier han.

Megleren som la boligen ut for salg i går har allerede fått 10-15 henvendelser på eiendommen.

- Det har vært en veldig god respons, men vi får se hva eiendommen går for til slutt, man vet jo aldri, sier Roalsø.

God utsikt
I annonsen heter det «tenk å ha et sted hvor du kan rusle barbent ned til sjøen om sommeren. Et sted med innendørs orkesterplass til høststormene, og egen skiløype om vinteren. Med klatretrær og urtehage, båthus og sengeplass – og en uslåelig utsikt».

Og skal man tror prospektet er utsikten svært god. Fra det ene soverommet kan man faktisk se Viking Stadion, noe som sikrer gratiskonsert om sommeren så fremt det blåser nordavind.

Huset som strekker seg over tre etasjer med et bruttoareal på 348 kvadratmeter, inneholder fire soverom, tre bad, og en hel haug med andre rom Det følger også med et naust og en brygge til eiendommen.

Hus med historie
Det var Svend Oftedal – sønn av Aftenblad-grunnlegger og Stavangerprest Lars Oftedal som i 1914 bygget huset på den 3,5 mål store strandtomten. Og med Svends bror, statsråd Lars Oftedal, i nabohuset, kan man bare tenke seg til hvilke diskusjoner som foregikk både rundt middagsbordene og nede ved vannet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.