*Nettavisen* Nyheter.

Storm etter billigboliger

- Jeg har jo ikke skriftlige bud, men det har vært en storm på telefonen, forteller utbygger Torbjørn Landro på Straume utenfor Bergen. Han selger nye hus til ungdom for 200.000 under takst.

01.02.06 09:02

- De har jo ikke en mulighet, de unge i etableringsfasen. I disse ni husene vil de kunne ta et banklån på en million ,og det koster dem 3000 kroner måneden for et flunkende nytt hus 20 minutter fra Bergen. Det har alle råd til som er i arbeid, sier den «snille» utbyggeren Torbjørn Landro til iBergen.no.

Mat og ammunisjon
- Alle skjønner selvsagt at dette går rett fra bunnlinjen min. Disse husene tjener jeg ikke penger på, men jeg tjener på hele feltet. Jeg føler at vi har et ansvar når vi driver og bygger ut felt her ute. Dessuten er vi ikke så storforlangende. Jeg er aktiv i skytterlaget og så lenge jeg har til mat og ammunisjon så er jeg stort sett fornøyd, ler utbyggeren.

Kjøperne ler også. De flokker seg nå til prosjektet i hopetall. Landro melder om langt over 50 henvendelser. Og har fått et problem med å plukke ut de som skal få.

Loddtrekning
- Foreldrene er også takknemlige siden jeg hjelper dem med å få ungdommene ut av huset. Jeg har selv en datter som har gått på meg, så hun får vel få den ene boligen. Jeg har også et par som har ventet helt siden det forrige prosjektet jeg bygde ble fulltegnet. Det er vanskelig å gå utenom dem. Ellers må det bli loddtrekning. Den skal ordføreren i Sund få foreta. Han var positiv til prosjektet så jeg.

- Men hva hvis den som kjøper selger etter to måneder og putter det som skulle vært din gevinst i lommen.

- Jeg tar pant i mellomlegget mellom salgssum og takst, og denne panten kan følge huset så lenge det selges til førstegangsetablerere. Dette er ment å være et tilbud til dem, ikke til raske profittører, sier Torbjørn Landro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.