*Nettavisen* Nyheter.

Tar avstand fra lokkepriser

Petter Andreas Poppe i Poppe og co.

Petter Andreas Poppe i Poppe og co. Foto: (Foto: Jan Christian Grandre/TV 2 Nettavisen)

Eiendomsmegler Petter A. Poppe mener han ikke bruker lokkepriser i sin markedsføring. Likevel hadde Poppe nylig en leilighet ute med prisantydning en halv million under verditakst.

21.02.05 10:38

Petter A. Poppe i Aktiv Kapital er blant dem som Forbrukerombudet nå ber om å redegjøre for prispraksisen, skriver Kapital.

I en e-post til bladet tar Poppe avstand fra bruk av såkalte lokkepriser. Han skriver at en slik praksis er i strid med Aktiv Kapitals etiske retningslinjer.

Den siste tiden har Aktiv Kapital likevel annonsert en rekke boliger til langt under verditakst.

Blant annet ble en nyoppusset treroms-leilighet på Frogner i Oslo annonsert med en prisidé på 1.490.000 kroner. Ifølge takstmannens vurdering, var imidlertid den 60 kvadratmeter store leiligheten verdt to millioner kroner.

Dermed lå meglerfirmaet pris hele 26 prosent under taksten. Sluttsummen endte på 1.875.000 kroner.

I en undersøkelse Kapital gjorde for en stund siden, viste det seg at Aktiv Kapital med Poppe i spissen konsekvent satte prisen 20 prosent under taksten.

Ifølge Poppe gjorde Dagens Næringsliv en tilsvarende undersøkelse i november i fjor, der det kom frem at Aktiv Eiendomsmegling ikke brukte lokkepriser i større grad enn andre meglerselskaper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.