Trine fikk millionvillaen til røverpris

Foto: Fotograf:Lars Fogelstrand

- Vi vil ferdigstille eiendommen og satser på å flytte inn til jul.

20.08.10 16:15

Det fortalte Trine Stiansen etter at hun og mannen Dag tirsdag kjøpte Jensby-huset for 25 millioner mindre enn det kostet.

Salget ble avgjort nøyaktig én uke etter at hun uanmeldt svingte sin oransje Lamborghini Murcielago V12 inn foran huset i Nestebyalléen ved Vingersjøen og forhørte seg om det fortsatt var mulig å melde sin interesse for eiendommen, som har ligget ute til salgs helt siden januar i fjor, ifølge Glomdalen.

Det skjedde etter at mannen hadde lest om huset i en avis. Kjøpesummen endte på 15,6 millioner kroner. I tillegg kjøper Stiansen endel løsøre og inventar.

Asger Jensby hevdet i sin tid at det kostet 42 millioner å bygge villaen.

Glade kjøpere
Trine (43) presiserer at kjøper er mannen Dag Stian (64), enearving av eiendomsimperiet Stiansen Eiendom i Oslo, og at eiendommen kjøpes privat. Men det er hun som har vært på visning inne i huset, og i går uttrykte hun stor glede over å ha fått tilslaget. Da viste hun sine foreldre rundt på eiendommen.

- Også Dag er veldig glad for at vi fikk kjøpt huset, sier Trine.

Ekteparet Stiansen bor i dag i en større leilighet på Aker Brygge.

- Vi tar sikte på å flytte inn i huset i Kongsvinger til jul, men vil beholde leiligheten på Aker Brygge. Somrene tilbringer vi stort sett i sommerhuset på Tjøme, opplyser hun til Glåmdalen.

Aktiv innenfor hestesport
Huset og eiendommen i Kongsvinger omtaler hun i rosende vendinger, og praten med selgerne Asger og Eva Snare Jensby går livlig. Hun har allerede flere planer, som å få opp fontenen som det er tilrettelagt for i innkjørselen foran huset, og eventuelt oppføre et smijernsgjerde rundt hele eiendommen. Hun og mannen tar sikte på overta eiendommen allerede innen utgangen av august. Ekteparet har ingen kunnskap om og forhold til Kongsvinger fra før.

Selv er hun aktiv innenfor hestesport og har flere dressur- og sprangridningshester stallet opp på Mors i Danmark og i Tyskland. Blant annet kjøpte hun i desember 2008 avlshingsten Lawito for 5,1 millioner kroner gjennom deres danskregistrerte selskap Tailormade Stallions. I fjor delte hun blant annet ut premier under NM i dressurridning i Nes Ridesenter på Årnes.

- Men Jensby-huset vil ikke bli noe hestested. Det må i tilfelle være at vi tar med oss vår lille ponni Mikkel med mankehøyde bare 78 centimeter, ler Håkonsen, men regner med at deres to katter blir med til Kongsvinger.

Glad selger
Hun var i sin tid frisør, men er nå hjemmeværende, i tillegg til blant annet styremedlem i mannens selskaper og interessen for hestesport.

Ifølge hegnar.online lever mannen et tilbaketrukket liv som følge av sykdom og en alvorlig bilulykke så langt tilbake som i 1979. Han er kjent for sin store interesse for biler og båter. De to giftet seg for få år siden, Stiansen da for tredje gang.

Om salget sier Eva Snare Jensby:

- Det er fint å få en løsning, og at kjøperne er folk som vil ha glede av og tar vare på huset.

Historisk svindel
Asger Jensby var styreformann og medeier i børskometen IT-Factory, som i sine velmaktsdager var verdsatt til 7-8 milliarder danske kroner. Så sprakk det høsten 2008. IT-Factory kollapset, og Jensbys partner gjennom flere år, Stein Bagger, ble varetektsfengslet, siktet for svindel. Bagger skal ha brukt selskapet til å svindle til seg hundrevis av millioner.

Praktvillaen i Nestebyalléen bygde Jensby og familien før det smalt, mens Jensby ennå ikke skulle ha hatt grunn til å mistenke at det var noe galt med it-selskapet. Han var på dette tidspunktet god for flere milliarder.

Se stor bildekarusell her

Les flere nyheter fra Kongsvinger hos: Glomdalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.