*Nettavisen* Nyheter.

Tvangssalg med 16 millioner i rabatt

Foto: Monument AS (Monument AS)

Sørlandsidyllen tvangsselges - for 20 millioner

14.05.09 14:32

I Blindleia i Lillesand ligger en luksuseiendom på hele 600 mål for salg. Eieren av hytta er investoren Jostein Eikeland.

Hold oversikten over eiendomsmarkedet med boliga.no

- 20 mill er riktig pris
Eiendommen legges nå ut for tvangssalg - og har skiftet fra Poppe-megler Kimberley Elnes til megler Gustav Sædberg jr. i Kristiansand.

- Vi har overtatt eiendommen denne uken, så det er for tidlig å si noe om interessen, sier Sædberg jr. til Nettavisen torsdag.

- Prisen er kraftig redusert. Hvorfor det?

- Vi mener 20 millioner er riktig pris, gitt at eiendommen nå legges ut for tvangssalg, sier han.

Sædberg forklarer at det gjelder en del andre regler, gitt at det er tvangssalg:

- Kristiansand tingrett er vår oppdragsgiver. Det vil gjelde andre budregler, og kjøper får ingen kjøpekontrakt, sier Sædberg.

- Mye å tenke på
Poppe-megler Kimberley Elnes bekreftet 21. april at det var stor interesse for eiendommen som da hadde prisantydning 28 millioner - åtte millioner under takst.

- Men det har vært et litt spesielt år. Finanskrisen påvirker selvsagt kjøpet av en så dyr eiendom. Mange av de aktuelle kjøperne, har mye annet å tenke på nå, sa Elnes.

Nå er eiendommen altså satt ned til 20 millioner kroner.

Spar penger med Nettavisen:
Minstrøm: Bytt strømleverandør og spar tusener
Minrente:
Bytt bank og få bedre lånevilkår
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmekler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere

- Fantastisk vakkert
Slik beskrev hun eiendommen:

- Selv om du får et visst inntrykk av prospekt og bilder, blir detsom besøker eiendommen, ofte forundret over hvor fantastisk det er er her. Eiendommen er nydelig modernisert, samtidig som den gamle stilen er bevart. Og den er omringet av veldig vakker natur.

Ifølge Elnes var det i april flere interessenter, deriblant Lillesand kommune.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Baardsen

25 mill på oppussing
Hytteperlen har én kilometer lang strandlinje med egen lagune og en ærverdig bygning fra 1750, ifølge prospektet. Eiendommen skal også ha en planlagt privat golfbane.

Ifølge Finansavisen skal Eikeland selv ha kjøpt eiendommen i 2006 for 12 millioner kroner. Derfra skal han ha brukt 25 millioner kroner i oppussing av stedet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Baardsen

Investoren eier i dag en rekke eiendommer i Norge. I mars i fjor dukket Oslo kemnerkontor opp hos Eikeland og tok utleggsforretning på eiendommene for 80 millioner kroner for å sikre et ubetalt skattekrav som kemnerkontoret har mot ham.

Det svenske meklerselskapet Carnegie har pant i flere av Eikelands eiendommer, i tillegg til skattekravet fra kemneren.

Finansfiffens paradis
Det idylliske skjærgårdsområdet i Aust-Agder strekker seg fra Gamle Hellesund i sør, til Lillesand i nord. Den går på innsiden av Tronderøya, Kalvøya, Furuøya, Ågerøya, Justøya og Skauerøya.

Det er ikke langt mellom milliardærene i Blindleias vakre skjærgård. Nettavisen har tidligere omtalt luksuseiendommene til blant andre hotellkongen Petter Stordalen, skogeier Carl Otto Løvenskiold, eiendomsbaron Ola Mæhle og skipsreder Rolf Westfal Larsen.

Sjekk hvor kjendisrikingene bor i Blindleia

Den kanskje flotteste eiendommen i Blindleia tilhører den ikke så altfor kjente Karl Johan «Isopor» Sunde. Sunde kjøpte eiendommen på Ågerøya for 34 millioner kroner av Ola Mæle i 2004.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken

Petter Stordalen har også vært raus med superlativene i sin omtale av sørlandsidyllen.

- Dette er det vakreste stedet i verden, sa han til DN i 2001. Her deler han godt naboskap med advokat Niels A. B. Bugge. Stordalen har ved flere anledninger forsikret at han aldri kommer til å selge sin eiendom i Blindleia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken

Nærmere Brekkestø ligger det praktfulle landstedet til en av jappetidens store helter, investoren Harald Ellefsen. Også supermegler Harald Moræus Hanssen – sønn av tidligere kinodirektør Ingeborg Moræus-Hanssen - holder til i Brekkestø, i et koselig lite hus ved sjøkanten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.