*Nettavisen* Nyheter.

Velger feriebolig foran hotell

Men vi tar ikke til takke med hva som helst.

05.06.07 09:35

Stadig flere nordmenn bytter ut trange hotellrom med ferieboliger både i Norge og utlandet. Men vi bor ikke hvor som helst. Nordmenn vil ha svømmebasseng, boblebad og generelt høy standard på utleieboligene, melder Novasol i en pressemelding.

Les også: Norges råeste ferieparadis.

Flest i Danmark
Selskapet har opplevd en økning i utleie av feriehus på over 27 prosent fra i fjor. Nordmenn leier flest ferieboliger i Danmark, Norge, Sverige, Italia og Frankrike. På hjemmebane holder vi oss mest til Sørlandet

- Vi ser helt klart en trend til at flere nordmenn ønsker å reise stadig lengre og til langt sydligere strøk. Den største veksten ser vi i Sør-Europa. Det kan skyldes at folk har fått øynene opp billigfly i kombinasjon med rimeligere boformer, sier Siri Antonsen i Novasol.

Selskapet venter blant annet vekst i antall nordmenn som ønsker å leie boliger i Kroatia, Italia, samt nye utleietilbud i Bulgaria, Finland og Island. Ellers er Danmark en klassiker for oss nordmenn, noe Novasol tror vil fortsette i fremtiden.

- Danmark holder stand som favoritt og har hatt en økning i utleie på over 30 prosent fra i fjor, sier Antonsen videre.

Vi vil slippe rengjøringen
Trenden går mot at nordmenn ønsker stadig mer komfort og høy standard på feriehuset. Rengjøring inkludert i prisen etterspørres av stadig flere, og hus med boblebad og svømmebasseng er alltid veldig populært.

- Det er flest barnefamilier som leier feriehus, men dette har også blitt en populær boform for venner på tur – med eller uten barn, sier Antonsen.

Les flere artikler om hytte i Nettavisens hyttemagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.