Vi bruker 32 milliarder på oppussing

Nordmenn kommer til å bruke 32 milliarder kroner på å pusse opp hjemme i løpet av 2004, viser ferske anslag. Spesielt er det badet vi vil fikse på.

10.05.04 07:49

- Nordmenn går helt amok når det gjelder oppussing. Våre anslag er på 32 milliarder kroner i år, men det kan bli enda høyere, sier sosialantropolog og trendforsker Gunn-Helen Øye ved Prognosesenteret til TV 2 Nettavisen.

Bruker dobbelt så mye som svenskene
Sammenliknet med våre svenske naboer, bruker vi dobbelt så mye på å pusse opp hjemme. Danskene ligger et sted midt i mellom.

Hovedårsaken til at vi bruker så mye mer penger, er at vi i langt større grad eier vår egen bolig. Dessuten har nordmenn større plass å boltre seg på.

Øye påpeker at den største forandringen de siste årene er at vi nå bruker mer penger når vi først har åpnet lommeboken.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Har du planer om å pusse opp i år?
Ja, kjøkkenet
Ja, badet
Ja, andre ting
Nei
Nei, men neste år
Bryr meg ikke

Se resultat

Dessuten er nordmenn langt mer opptatt av design enn tidligere. Produsentene har også blitt flinkere til å gi folk det de vil ha.

Kjøkken kommer så det suser
Også i fjor var vi veldig fokuserte på å fikse på bad, men fremover kan det se ut til at vi vil bli langt mer bevisste på kjøkkenfronten.

- På møbelmessen i Milano nylig var det nesten bare kjøkkenprodusenter å se. Det var mange nye merker fra Tyslnad, Østerrike, Italia og Spania. Dessuten har flere av storkjøkken-produsentene begynt å lage kjøkken for vanlige boliger, forteller Øye.

Den mest populære fargen på kjøkken blir ifølge trendforskeren den neste tiden oransje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.