Gå til sidens hovedinnhold

Vi hamstrer Syden-boliger

Stadig flere kjøper seg feriehus i sydligere strøk. De siste tre årene har salget eksplodert, og i løpet av fjoråret skal over 8.000 nordmenn ha slått på stortromma.

Ifølge tall fra Kredittilsynet kjøper 5.000 nordmenn seg hus i utlandet hvert år, skriver Finansavisen.

Analysehuset Prognosesenteret opererer med noe andre tall. De mener 45.000 nordmenn har kjøpt feriebolig utenlands siden 1994. Administrerende direktør Bjørn Erik Øye tror inneværende år vil tangere toppåret 2000.

- Vi anslår at det ble solgt omtrent 8.000 utenlandske boliger til nordmenn i 2004, selv om vi ikke har fått endelige tall for april, sier Øye til avisen.

Ifølge statsautorisert eiendomsmegler Agnar D. Carlsen i Norsk Megling havner rundt 70 prosent av alle nordmenn som kjøper feriebolig utenlands ved Middelhavet. Spania er klart størst, med Frankrike som en god nummer to. Deretter følger Italia, Hellas og Kypros. Meglerstanden anslår at snittprisen på ferieboligene i Spania og Frankrike ligger rundt to millioner kroner.

Men steder som Thailand og Sør-Afrika tiltrekker også nordmenn på boligjakt. Der kan prisene være lavere.

Utenlandsfeberen er godt hjulpet av de lave flyprisene. I tillegg har hytteprisene her hjemme gått til værs, spesielt på grunn av lite utvalg i markedet.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken