Vi kjøper flere hytter og hus

Hittil i år har det blitt tinglyst 6.100 flere omsetninger av fast eiendom enn i samme periode i fjor. Salget av fritidseiendommer steg mest, med 13 prosent.

09.11.04 10:32

Samlet verdi for de omsatte eiendommene fra første til tredje kvartal i år utgjorde i alt 127,4 milliarder kroner, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Økningen i forhold til i fjor er på 24 prosent. Nesten alle fylker har hatt en oppgang i omsetningsverdi, men størst var økningen i Telemark, Aust-Agder, Oslo og Møre og Romsdal.

Også antall tinglyst omsetninger steg i forhold til 2003. I løpet av de tre første kvartalene ble det tinglyst 120.800 omsetninger, opp fem prosent. Økningen var størst i første kvartal, mens tredje kvartal hadde en marginal nedgang.

Det var en økning i antall omsetninger for de fleste typer eiendommer, men aller mest gikk antall omsatte fritidseiendommer opp. Tradisjonelt er omsetningen av fritidseiendommer størst i tredje kvartal, og slik var det også i år.

Gjennomsnittspris per omsetning av fritidseiendom i tredje kvartal i år lå på 768.000 kroner, opp 23 prosent fra i fjor.

Det ble tinglyst 18.900 omsetninger av bebygde boligeiendommer i samme kvartal. I snitt kostet disse 1,6 millioner kroner, opp 12 prosent fra tredje kvartal i 2003. Størst var verdiøkningen i Vest-Agder, med 23 prosent. I Sogn og Fjordane og Nordland har prisen imidlertid gått ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag