Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke selge tomter til hyttefolk

Vi har nok folk på Sia om sommeren, sier bopliktforkjemperen.

Rolf Siljedal eier fire hyttetomer ved sjøen på Borøya utenfor Tvedestrand, skriver Tvedestrandsposten.

Tomtene kan være gull verdt dersom han selger de til rikfolk på jakt etter hytte ved sjøen.

Men det vil ikke Siljedal. Han er ihuga boplikttilhenger, og vil ikke selge tomtene til folk som skal bygge hytte.

Boplikt-patriot
Dermed legger Siljedal egne penger på bordet i kampen for boplikten.

Nå er det riktignok boplikt i Tvedestrand, men et hull i regelverket gjør at dette ikke gjelder nye hus. Dermed kan man omgå reglene ved å kjøpe tomt, og sette opp et nytt hus.

Rolf Siljedal står bak en reguleringsplan for 13 boliger på Sia på Borøya sammen med to andre grunneiere; Anne Lise og Finn Kristiansen, og familien Bomann-Larsen.

Mislikerutspillet
Familien Bomann-Larsen eier de fem beste tomtene, som ligger nærmest sjøen i et av de flotteste områdene Tvedestrand har å by på, ifølge Tvedestrandsposten.

Bomann-Larsen liker ikke boplikt-utspillene til Siljedal etter at de i mange år har kjempet for utbygging.

- Jeg ble så uendelig glad da jeg hørte at vi hadde fått ja fra politikerne i Tvedestrand. Når jeg hører hva Siljedal uttaler til Tvedestrandsposten blir jeg ganske fortvilet. Jeg håper selvsagt at dette ikke skal ødelegge det store og vanskelige arbeidet som er lagt ned, sier Bomann-Larsen til avisen.

Siljedal på sin side er så oppsatt på at eventuell ny bebyggelse skal ha boplikt at han vil nekte Bomann-Larsen veirett dersom de tar sikte på bygging av hytter.

Vil nekte dem vei
- Man må over min eiendom for å få vei til de andre tomtene, og jeg vil ikke gi veirett dersom dette blir fritidsboliger. Det er jeg ikke interessert i. Her sitter jeg med jokeren, sier Siljedal.

Selv kommer han kun til å selge sine fire tomter til lokale folk som vil bo fast på Sia.

- Jeg har fått flere henvendelser fra folk som er interessert.

For å gi veirett vil han kreve at det blir en form for heftelse, en klausul, på Bomann-Larsens strandtomter som sier at husene som skal bygges må benyttes som helårsboliger.

Vil ha boplikt uansett
- Men hva hvis politikerne på nyåret bestemmer seg for å oppheve boplikten på Borøya?

- Da blir det sannsynligvis ikke noen utbygging på disse tomtene, sier Siljedal.

Selv om politikerne skulle velge å oppheve boplikten, vil han kreve at det blir helårsbosetting på Boman-Larsens tomter. Siljedal ønsker at boplikten skal opprettholdes, og at politikerne tetter hullet som innebærer bopliktfritak på nybygde hus.

- Jeg er ikke interessert i at dette blir en hytteby. Da ønsker jeg heller at området skal ligge jomfruelig som i dag. Vi har nok folk på Sia om sommeren, påpeker Siljedal.

Les flere saker i Tvedestrandsposten her.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken