*Nettavisen* Nyheter.

Vil sluke hoteller

NA24-TV: Norwegian Property gjennomfører tidenes største eiendomskjøp i Norge.

14.08.07 16:06

Eiendomsselskapet Norwegian Property er i ferd med å gjennomføre tidenes største eiendomskjøp i Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Gigant
Selskapet la tirsdag inn bud på samtlige aksjer i Norgani Hotels, og dermed vil eiendommer for om lag 10 milliarder kroner skifte eier.

Norgani Hotels eier over 70 hotelleiendommer i Norden. Etter et eventuelt oppkjøp vil Norwegian Property ha i alt 133 eiendommer til en samlet verdi av 31 milliarder kroner.

Dermed blir Norwegian Property det største børsnoterte eiendomsselskapet i Norden.

Vil kjøpe alle aksjer
Norwegian Property har fremsatt et frivillig tilbud om å kjøpe samtlige utestående aksjer i Norgani. Aksjonærene i Norgani Hotels tilbys 82,50 kroner per aksje med valgfritt oppgjør i kontanter eller som en kombinasjon av kontanter og nye aksjer i Norwegian Property.

Dette representerer en premium på 21 prosent i forhold til sluttkurs på Norgani Hotels aksjen den 13. august, 18 prosent i forhold til gjennomsnittlig volumvektet kurs siste 30 dager og 12 prosent i forhold til gjennomsnittlig volumvektet kurs siste 90 dager.

Tilbudet verdsetter egenkapitalen i Norgani Hotels til cirka 3,265 millioner kroner.

- Innfallsporten i Norden
- Vi har en ambisjon om å bidra til å industrialisere og profesjonalisere eiendomsbransjen, og vi ønsker å posisjonere Norwegian Property som innfallsporten til det nordiske eiendomsmarkedet. Et oppkjøp av Norgani vil være et viktig første steg i konsolideringen av bransjen, og det vil forsterke grunnlaget for selskapet for videre vekst i Norge og Norden, sier Petter Jansen, administrerende direktør i Norwegian Property, i en pressemelding.

Gullgruve for Obos
Obos er største aksjonær i Norgani med drøye tolv prosent av aksjene. Eiendomsselskapet kan innkassere nær 400 millioner kroner, hvis budet fra Norwegian Property går gjennom.

For under ett år siden kjøpte Obos forretningsbygg en eierandel på 10,11 prosent i Norgani for en kvart milliard kroner, og uttalte at de så på aksjekjøpet som en ren finansiell investering.

LES MER: Kvart Obos-milliard på hotell

Eiendomsgiganten kan dermed se tilbake på en fin gevinst de siste ti månedene.

NA24-TV: Se innslag på Nyhetskanalen i videovinduet under.

186599

Har 60 prosent
Norwegian Property har per 14. august 2007 mottatt forhåndsaksepter for 23.849.121 aksjer i Norgani Hotels, som representerer 60,26 prosent av aksjene og stemmene i selskapet. Norwegian Property eier fra tidligere ingen aksjer eller rettigheter til aksjer i Norgani Hotels.

Rettet emisjon
Norwegian Property vil finansiere tilbudet gjennom en kombinasjon av en ny lånefasilitet på cirka 1,7 milliarder kroner, en garantert rettet emisjon på cirka 690 millioner kroner som vil gjennomføres i forbindelse med oppgjør for det frivillige tilbudet, samt en garantert fortrinnsrettsemisjon på cirka 810 millioner kroner som vil finne sted i oktober i år.

Norgani videreføres
Norgani vil bli videreført som en egen enhet i Norwegian Property under ledelse av selskapets administrerende direktør Eva Eriksson. Hun vil også inngå i ledergruppen i Norwegian Property, heter det i meldingen.

- Norgani har i det alt vesentlige en portefølje av tre og fire stjerners hoteller som historisk er de minst sårbare i forhold til konjunktursvingningene. Norgani står også sterkt ved at selskapet både har en dyktig organisasjon og noen av Nordens mest solide og anerkjente hotellkjeder som leietagere, fremholder Petter Jansen.

Tilbudet er betinget av aksept fra aksjonærer som representerer minimum 90 prosent av aksjene i Norgani Hotels.

Tilretteleggere for de to emisjonene er SEB Enskilda og Pareto Securities.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.