Gå til sidens hovedinnhold

Nedtur for boliggigant

Veidekkedirektør Arne Giske håper det elendige boligmarkedet snur neste år.

Entreprenørbedriften Veidekke er en av landets største boligbyggere. Det elendige boligmarkedet gjør imidlertid et kraftig innhogg i selskapets overskudd.

LES MER PÅ NETTAVISEN.NO/BOLIG:

Kraftig fall i boligprisene

Katastrofesalg for nye boliger

I årets andre kvartal ble eiendomsdivisjonens omsetning mer enn halvert til 194 millioner kroner. Et overskudd før skatt på 87 millioner kroner i andre kvartal i fjor, ble snudd til et underskudd på 5 millioner kroner i år.

Veidekke har for tiden 6-7 leilighetsprosjekter. Den kraftige nedturen i markedet har gjort at selskapet har valgt å leie ut mange av leilighetene som ikke er solgt.

- Vi har omkring 80 usolgte leiligheter. Av disse har vi valgt å leie ut 35, sier administrerende direktør Arne Giske i Veidekke Eiendom til Nettavisen.

Giske opplyser at Veidekke har is i magen, og at det ikke er aktuelt å dumpe prisene på leiligheter for å få dem unna.

- Vi tror det kan ta noe tid før markedet snur. Men fra midten av neste år burde det kunne løsne. Den utløsende faktoren vil i nok være at rentetoppen nås, og at rentekurven begynner å peke nedover igjen, sier Giske.

Han opplyser at Veidekke ikke starter på nye prosjekter før man har solgt 50 prosent av leilighetene. Derfor er prisen på de leilighetene som nå ikke er solgt, fastsatt allerede for 2-3 år siden.

- De leilighetene har således en fornuftig pris, også i forhold til dagens svake marked, sier Giske.

Kommentarer til denne saken