Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene skal opp

Rentehopp til tross - boligprisene skal opp i år. Sjekk hvor mye.

Boligprisene skal stige mer enn 1.000 pund, eller drøyt 12.000 kroner, per måned i år i Storbritannia. Det skriver Times Online, som har fått tilgang til en rapport fra respekterte økonomikonsulenter.

NA24 - din næringslivsavis

Prisene fortsetter å stige, trass i rentehopp. I år skal de opp 8 prosent.

Det er Centre for Economic and Business Research (CEBR) som spår at verdien på et gjennomsnittshus vil hoppe nesten åtte prosent, fra 2,2 millioner kroner til 2,4 millioner kroner i løpet av året.

Ingen renteeffekt
Bank of England har satt opp renten til 5,25 prosent, noe som er det høyeste nivået på nesten seks år. I dag holdt banken imidlertid renten stille.

LES MER: Rentero i EU

Norges Bank satte opp renten til 3,75 prosent, noe som er det høyeste siden august 2003. Årets første boligprisstatistikk for norske forhold viste ingen bremsing i boligprisene. Tvert i mot steg prisene 4,7 prosent fra desember til januar.

- Trass i den siste tidens rentehevinger forventer vi ikke å se noen umiddelbar effekt på boligprisene på grunn av andre faktorer, som at styrken i finanssektoren fortsetter, er viktigere, sier Jaspreet Sehmi, økonom i CEBR.

Får OL-effekt
Mot slutten av året forventer økonomene likevel en utflating. Da begynner man å kjenne den økte renten på boliglånet, og samtidig er bonusene, som har blitt sprøytet rett inn i boligmarkedet, brukt opp.

I 2008 kommer det nesten til å bli helt flatt. Da hevder CEBR at boligprisene kun vil øke med 1,5 prosent. I 2009 tar det seg litt opp, med 3,9 prosent, og i 2010 skal det stige med hele 7,1 prosent igjen. Det er på grunn av OL, som arrangeres i London i 2012.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021