Prisene på borettslagsleiligheter steg 3,2 prosent fra juni til juli i år, viser tall fra Garanti Eiendomsmegling.

Snittpris på nesten 27.000

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter i Garanti var 26.772 kroner, mens det tilsvarende tallet i juni var 25.946 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 10,0 prosent.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 24.336 kroner.

- God prisutvikling

- Etter prisnedgangen forrige måned stiger nå prisene igjen. Juli er normalt en varierende måned, og det er derfor svært positivt at prisene stiger. Prisutviklingen samlet sett for året har så langt vært god, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud i juli. I juli 2012 var det i snitt 4,7 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,3 bud fra juni 2012, og like mange bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig er var 1,8 i juli 2012. Dette er en nedgang på 0,2 budgivere siden forrige måned, og like mange budgivere som på samme tid i fjor.

Onsdag legges den «offisielle» boligprisstatistikken frem. Eiendomsmeglerforetakenes Forenng (EFF) og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) presenterer tallene for juli på en pressekonferasne klokken 11. Dette skriver de i innkallingen:

«Første halvår ble preget av en sterk prisvekst i boligmarkedet, og prognosene for hele året nå er oppjustert fra 4-6 prosent til 7-8 prosent prisvekst på bruktboliger. Juli har tradisjonelt vært en måned preget av lavere priser og mindre aktivitet. Spørsmålet er om årets feriemåned følger samme trend som tidligere? Onsdag 1. august presenteres boligprisstatistikken for juli 2012.»