Gå til sidens hovedinnhold

Boligmarkedet holder stand

Boligprisene er opp 7,8 prosent det siste året.

Prisoppgangen, korrigert for sesongvariasjoner, var 0,8 prosent høyere enn i juni.

Bolighandel1: Selg uten megler

Boligprisene er nå 7,8 prosent høyere enn for et år siden.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Fordelt på de ulike boligtypene var prisendringen slik:

* Prisene på eneboliger falt 4,7 prosent

* Prisene på rekkehus og tomannsboliger falt 3,0 prosent

* Prisene på leiligheter steg med 0,6 prosent.

Dette er imidlertid nominelle prisendringer. Ser en vekk fra sesongsvingningene, og bruker nominelle tall for markedet som helhet, hadde man en nedgang i prisene på 0,8 prosent i juli. Boligprisene falt altså i juli, men mindre enn det som har vært normalt i juli de siste månedene.

- Solid utvikling
- Prisutviklingen i juli er som forventet. Etter en sterk prisvekst i første halvår, følger boligmarkedet en normal sesongutvikling i feriemåneden, med noe lavere priser og mindre aktivitet enn i mai og juni, sier nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) i en kommentar.

Laugen mener prisveksten fortsatt er sterk, med en økning på 7,8 prosent fra juli 2011.

- Dermed har 12 måneders veksttakt gjennom det meste av inneværende år vært på mellom 7 og 8 prosent, mens den ifjor lå stabilt mellom 9 og 10 prosent. Dette vitner om svært gode og stabile rammebetingelser for norske husholdninger og et godt fungerende marked for omsetning av boligeiendom, sier Laugen.

Prisoppgang for Garanti
Tirsdag la eiendomsmeglerkjeden Garanti frem tall for juli, som viste en prisoppgang for borettslagsleiligheter på 3,2 prosent.

Obos legger også frem månedlig pristtatistikk for sine boliger. I juli var Obos-prisene 0,4 prosent lavere enn i juni, da de steg med 0,3 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var 40.007 kroner i juli. Det er 12,5 prosent høyere enn i juli i 2011.

- Høy aktivitet
- Aktiviteten på boligmarkedet har vært høy gjennom hele sommeren, selv om prisene har holdt seg stabile. I løpet av siste uken i juni og hele juli har Obos solgt 64 nye boliger, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos.

Bare i Kværnerbyen i Oslo ble det solgt 24 nye boliger i sommer, ifølge Pettersen.

I juli 2012 ble det solgt 414 brukte boliger, mot 401 i juli i 2011

Boligprisstatistikken legges frem hver måned av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF). Tallene er bearbeidet av analyseselskapet Econ Pöyry, og baserer seg utelukkende på de boligene som ligger til salgs på nettstedet Finn.no.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken