Mandag presenterer Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening boligprisutviklingen i februar 2010.

- Februar var preget av sentralbanksjefens mange utspill om bekymring over boligprisutviklingen. Om dette har gitt et trendskifte i boligmarkedet gjenstår å se, men mandag kan vi få noen svar når vi legger fram boligprisutviklingen for februar, skriver NEF-leder Christian Vammervold Dreyer i meldingen i forkanten av februarrapporten.

Obos faller
Prisene på omsatte OBOS-leiligheter sank med 0,4 prosent fra til januar til februar. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i februar var 31.830 kroner, melder Obos.

Kvadratmeterprisen er dermed 15 prosent høyere enn i februar 2009. Hittil i år har prisene steget med 3,5 prosent.

- Prisutviklingen i februar er helt normal, sett i forhold til det kraftige prishoppet vi så i januar. Det er helt naturlig at det nå jevner seg noe ut, melder konsernsjef Martin Mæland.

HTML EMBED
FÅ BOLIGTALLENE DIREKTE:PÅ MOBILEN

Tidenes dyreste i januar
Boligprisene kan altså ha kommet ned fra januarprisene, som var tidenes dyreste.

Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund viste at prisene på leiligheter steg 2,6 prosent i januar.

Rekkehus og tomannsboliger steg 4,7 prosent, mens eneboliger viste en oppgang på 5,5 prosent. Dette ga rekordpriser på bolig. I et historisk perspektiv, var nivået i januar 77 prosent høyere - korrigert for inflasjon - enn i toppåret 1987.

Rekordhøye priser
Ser vi boligprisene i et historisk perspektiv, var nivået i januar 77 prosent høyere - korrigert for inflasjon - enn i toppåret 1987.

* Prisene er hele 212 prosent høyere enn da markedet bunnet ut i 1992, etter den forrige store krisen i boligmarkedet.

* Prisene på eneboliger er 10,1 prosent høyere enn i januar 2009.

* Prisene på delte boliger er 13,8 prosent høyere enn i januar 2009.

* Prisene på leiligheter er 13,9 prosent høyere enn i januar 2009.

HTML EMBED