Gå til sidens hovedinnhold

Bolthof stengte buret

VALLE (vif-fotball.no): Øyvind Bolthof holdt nullen og vartet opp med flere feberredninger da Vålerengas rekruttlag slo Groruddalen 3-0 på Valle mandag kveld. Jørgen Jalland (2) og Bengt Sæternes scoret målene.

- Øyvind var knallgod og var en matchvinner for oss i dag. Han holdt oss inne i kampen ved et par anledninger i førsteomgang og hindret utlikning med to beinparader etter pause, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

- Også de andre a-lagsspillerne gjorde jobben og bidro til at vi sikret oss tre viktige poeng.

Tross godkjent innsats gikk det trått på Valle før pause.

- Førsteomgang var ikke spesielt bra fra vår side. Selv om vi fikk taket på kampen etter hvert, var vi heldige. Vi kunne fort ha sluppet inn et par mål. Øyvind var imidlertid solid mellom stengene og vartet opp med et par kjemperedninger, forteller Holter.

- Vi hadde ikke flyt før pause. Vi pressa ikke kollektivt og jobba for mye en og en både offensivt og defensivt. Men vi holdt nullen. Hadde denne kampen blitt spilt i vår kunne vi fort ligget under med et par mål. Vi hadde noen gode sjanser selv, men leverte langt fra det spillet vi ønsker.

Bedre etter pause
Etter den målløse førsteomgangen måtte Vålerenga ta grep.

- Vi ble enige om at vi var nødt til å få satt det kollektive presset bedre, vi måtte flytte beina hurtigere og være med kompakte. Dessuten måtte vi bruke kantene mer.

Ni minutter ut i omgangen lå den første ballen i nettet bak tidligere VIF-junior Robin Vikskjold i GBK-målet. Christer Jensen ble felt på høyresida. Det påfølgende frisparket fra Allan Jepsen headet Bengt Sæternes kontant i mål.

- Da vi gikk opp til 1-0 følte vi at vi hadde god kontroll på kampen, men likevel slapp vi GBK gjennom forsvaret noen ganger. Bare et par kanonredninger av Øyvind reddet oss. Vi var litt heldige som ikke fikk et mål i mot oss der.

Men om Groruddalen var ineffektive, var Vålerenga giftige når de fikk sjansen. Snaue kvarteret før slutt dro Kristian Brix seg gjennom GBK-forsvaret, men ble lagt i bakken før han nærmet seg mål. Vålerenga fikk straffespark og Jørgen Jalland var kald fra ellevemetersmerket og plasserte ballen i Vikskjolds høyre hjørne.

Jallands andre
Kampens siste mål kom fem minutter før slutt. Nikolai Djupesland fant Bengt Sæternes som igjen sendte ballen videre til Jørgen Jalland som scoret sikkert alene med keeper.

- Da vi fikk 2-0 var det kjørt. Honnør til Groruddalen. Jeg synes de leverer en god kamp. De hadde marginer i mot i dag, men dersom de fortsetter å produsere sjanser som de gjorde i dag bør de kunne plukke en del poeng utover høsten. Jeg synes de var et bedre lag enn Steinkjer som vi møtte forrige mandag.

- Det klart det blir tøft for dem. De må kanskje vinne syv av de ti neste kampene for å holde seg i divisjonen, men vi får håpe at de ikke gir opp. De må se mulighetene denne høsten og begynne å sette sjansene sine, sier Holter.

Vålerenga på sin side er bedre stilt enn naboene fra Groruddalen. Etter en tung sesongstart har det snudd for VIF-rekruttene og nedrykksspøkelset er ikke lenger like levende.

- Det er egentlig det samme hvor på tabellen vi ligger nå. Det er ikke nå det telles opp. Vårt mål er å vinne fire kamper til. Da har vi 30 poeng og har sikret plassen i divisjonen.

- Vi må sørge for å slå lagene rundt oss. Da vil dette gå veien.

Vålerenga 2 - Groruddalen 3-0 (0-0)
Valle Kunstgress

Mål: 1-0 Bengt Sæternes (54), 2-0 Jørgen Jalland (str. 76), 3-0 Jørgen Jalland (85)

Gult kort Vålerenga: David Brocken

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Amin Nouri, Ronny Johnsen, David Brocken, Allan Jepsen – Christer Jensen (7 Nikolai Djupesland inn 77), Harmeet Singh (Prince Mambouana inn 86), Jørgen Jalland, Adnan Haidar (Joakim Eyde inn 86) – Kristian Brix, Bengt Sæternes

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken