Gå til sidens hovedinnhold

Bombe fra Fast

Tregt salg fører til at Norges største teknologieventyr, Fast Search & Transfer, går svakere tider i møte.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Selskapet har i ettermiddag lagt frem en svak midtkvartalsrapport med en guiding som bærer preg av at distributørene enten ikke har forstått produktet, eller at salget til distributørene har sviktet.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet skal ikke være komfortabel driftsinntekter på over 235 millioner i 2007, samtidig som det ventes at selskapets bruttomarginer i fjerde kvartal vil falle fra anslåtte 85 prosent til nå nye 81 prosent.

Det ventes også at bruttomarginene for hele 2007 skal ned med rundt fem til seks prosent. Hva disse fem prosentene er nedgang fra ble ikke tydeliggjort, men analytikere NA24 har snakket med mener at det mest sannsynlig er fra dagens nivå.

Ventes nedjusteringer
Dersom dette skjer kan så mye som 25 prosent av selskapets bunnlinje neste år gå opp i røyk, og det er ille for selskapet som leverte en stinkende tredjekvartalsrapport. Det kommer nok dermed solide nedjusteringer fra analytikerne som ligger inne med bruttomarginer som er langt høyere enn det selskapet nå operer med.

Svakt tredjekvartal
Driftsutgiftene i årets tredjekvartal ble på 49,22 millioner dollar, mot 24,1 millioner dollar samme periode året før. Det er særlig innen salg og markedsføring kostnadene har steget. Dermed endte driftsresultatet med svake minus 6,7 millioner dollar i kvartalet, mot et overskudd på 3,66 millioner dollar kvartalet før. Samme periode i fjor leverte selskapet et overskudd på 2,4 millioner dollar.

Resultat før skatt endte med enda svakere minus 5,2 millioner dollar, mot et overskudd på 4,9 millioner dollar kvartalet før og 2,4 millioner dollar i overskudd samme periode året før.

Dette var langt lavere enn ventet. Ifølge TDN Finans var det ventet et overskudd på 6,1 millioner dollar eller 40,6 millioner kroner dette kvartalet.

Orkla største eier
De nye signalene er ikke godnyheter for Orkla, som i oktober gikk på et større tap når 1,2 milliarder kroner av selskapets verdi ble spist opp i etterkant av tredjekvartalsresultatene.

Orkla har lenge vært en sentral aksjonær i IT-selskapet Fast og har ved flere anledninger i høst kjøpt seg opp i selskapet.

Nå er nemlig industrikonglomeratet den største aksjonæren i selskapet etter at de forrige uke kjøpte 1.548.000 aksjer. Dermed har Orkla en total beholdning på 43,5 millioner aksjer eller 12,2 prosent av aksjekapitalen. Orkla er dermed den største aksjonæren i selskapet.

De høyprofilerte engelske investorene Robert Keith og Thomas Fussel sitter selv på en større eierpost i Fast.

NA24 har foreløpig ikke kommet i kontakt med Robert Keith.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker