Gå til sidens hovedinnhold

Bondegård til milliarden

To av Californias største rancher er lagt ut for salg med en samlet prislapp på 155 millioner dollar, eller nesten milliarden.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Rancho El Cojo er en gedigen og ekte amerikansk kvegranch som ligger langs kysten i den amerikanske staten California. Ranchen strekker seg hele 14 kilometer fra Point Perception i sør til Santa Ynez-fjellene ved Santa Barbara County i nord, ifølge Sothebys International Realty.

NA24 - din næringslivsavis

Ranchen er på utrolige 34 kvadratkilometer, og med det er den største av de gjenlevende kystranchene i California. Tomten inneholder alt fra gressletter, skog, klipper og strender.

Det er mulig at du har sett deler av ranchen før da den har blitt benyttet til flere Hollywood-innspillinger, ifølge epn.dk.

Drives som i gamle dager
Ranchen som har vært en driftet kvegranch med tilhørende hesteoppdrett siden forrige århundreskifte ble, ifølge eiendomsmeglerfirmaet, i sin tid kjøpt opp av Fred Bixby, og den har vært eid av Bixby Ranch Company siden 1912.

Naboen selges også
Bixby kjøpte også i sin tid opp naboranchen Jalama. Denne ranchen er Californias største kystranch og den selges, også av Sothebys International Realty, for 45 millioner dollar, eller 281 millioner kroner. Disse ranchene kombinert vil ha en størrelse på vannvittige 101 kvadratkilometer.

Så dersom begge ranchene skal selges kombinert må kjøperen hoste opp ikke mindre enn 971 millioner, med mindre det skulle bli en form for kvantumsrabatt.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem