Hvert år slipper bondeungdomslaget i Østerrike en kalender med sexy og lettkledte bønder. Kalenderen har naturlig nok blitt en liten begivenhet, også blant bønder her til lands.

Kalenderen kommer i to utgaver, én med jenter og én med gutter. Torsdag slapp Bauernbund Jugend nok en sexy bondekalender - den 11. i rekken, skriver avisen Nationen.

Avisen har forøvrig sikret seg samtlige bilder fra begge kalenderne.

Liker du denne saken? Da kan vi anbefale disse:

- Hvert år har kalenderen et nytt visuelt konsept. Kalenderen er blitt et ettertraktet kultobjekt. Det oppmuntrer oss til å skape noe nytt hvert år. Kalenderen har klart å endre bildet av landbruket til noe morderne. Når folk er blitt bevisst verdien av jordbruket, har vi nådd vårt mål, sier leder Elisabeth Köstinger i det østerrikske bondeungdomslaget i en kommentar.

- Unge bønder har stjernemakt. Multitasking er ikke fremmed for dem: På jordet og i fjøset lager de landbruksprodukter av høy kvalitet. Hele Østerrike og millioner av turister nyter det velholdte kulturlandskapet. Mange unge bønder er også innovativt ledende, sier Köstinger.

Tema for årets kalender er «Kalenderbøndene til Hollywood». Fotograf Wolfgang Zajc skal ha gjort modellene til en stor filmstjerne, skriver avisen.

Suksess med norsk bondekalender

- Det er for gærent at de tyske og østerrikske ungdommer skal få all æren for å lage bondekalendere. «Jenter med gård» lagde en kalender allerede i 2005, sa Anne Folstad Hagen til Nettavisen, som var med på kalenderen.

«Jenter med Gård» er en studentorganisasjon ved Universitet for miljø og biovitenskap på Ås, for jenter som ønsker å drive med gårdsdrift og landbruk.

Liker du kornprodukter? Da bør du lese disse sakene:

Kalenderen ble en braksuksess, men organisasjonen lot det likevel bli med én kalender.

- Tanken var at det skulle være en engangssak. Vi burde gjentatt det, men det ble aldri noe av. Kanskje de som er der burde ta det opp igjen, sier bondepiken Heidi Skagnæs, som også var med på kalenderen, til Nettavisen.

Jenter med suksess: Sjekk disse sakene: