Gå til sidens hovedinnhold

Bondevik opprørt over VG

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener VG opptrådte «provoserende» og «lite forstandig» da de dekket hans sykdom høsten 1998.

I en ny bok om journalistikk i krisesituasjoner snakket statsministeren for første gang om hvordan han opplevde mediedekningen da han ble sykmeldt høsten 1998, skriver Dagens Næringsliv.

Boken heter «Journalistikk i krise?» og er skrevet av mangeårig NTB-journalist og psykolog Svein Arthur Kallevik.

Bondevik mener at mediene stort sett behandlet ham pent. Unntaket er VG, som trykket en kommentar han betegner som «lite forstandig».

– Det var vel særlig VG, hvor kommentatoren begynte å trekke legens diagnose i tvil. De hadde ikke funnet den i noen offisiell diagnoseliste og brukte en del ord og uttrykk rundt psykisk lidelse som jeg syntes bygde på gamle fordommer. Det reagerte jeg på, sier Bondevik i boken.

Statsministeren ble også oppsøkt av VG da han dro på en hytte på fjellet, for å slappe av og holde seg unna pressen. Bondevik synes dette var å gå for langt, selv om journalisten oppførte seg hensynsfullt.

– Det følte jeg veldig provoserende. Da følte jeg at privatlivet ble tråkket på. Selv om jeg var under bedring, var jeg ikke frisk, sier Bondevik om hendelsen.

Ansvarlig redaktør i VG Bernt Olufsen mener at avisen opptrådte forsiktig og at Bondeviks sykdom hadde bred offentlig interesse. Han forsvarer kommentaren i avisen som en meningsytring på linje med andre.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021