Gå til sidens hovedinnhold

Bonnevie blir Nordins hustru

Maria Bonnevie flytter helt til Oslo for en periode. Hun skal spille Agnes i Henrik Ibsens «Brand».

- Jeg vil svært gjerne spille norsk teater, sa Maria Bonnevie til Side2 da vi traff henne i Berlin for kun litt over en uke siden. Bonnevie har den siste tiden hatt et sabbatsår.

LES MER:- Deilig med et friår

Stans i pendlingen
I Berlin unnskyldte hun seg samtidig med at hun på det daværende tidspunkt ikke kunne snakke om eventuelle planer. Mandag ble det imidlertid klart at Bonnevie bremser pendlingen mellom Oslo og Stockholm en periode og flytter helt til Oslo.

Der blir hun fru Agnes mot Sven Nordins Brand i Calixto Bietos nyoppsetning, skriver Aftenposten.

Bieto regnes som en av Europas mest nyskapende og tidvis også kontroversielle regissører. Foruten Bonnevie er Frøydis Armand klar som Brands mor og Kjersti Holmen skal spille en 15 (!) år gammel taterjente.

Fortsetter på Dramaten
- Det ville være en utfordring å spille teater på norsk for det har jeg aldri gjort før, sa Maria Bonnevie til Side2 i Berlin.

Maria Bonnevie er halvt norsk og halvt svensk. De siste to årene har hun tilbrakt mye mellom de to landene ettersom både moren og kjæresten Fredrik Skavlan bor i Oslo.

Til vanlig er Bonnevie ansatt på Dramaten i Stockholm. Engasjementet på Nationaltheatret betyr ikke at hun slutter der.

- Jeg er svært glad i Dramaten og mine kolleger der. Det tar dessuten tid å bygge seg opp i et teaterhus. Jeg er veldig fornøyd med det Dramaten kan tilby, sa hun i Berlin.

Maria Bonnevie er for tiden filmaktuell i den russiske filmen «Forvist» på kinoene.

Les anmeldelsen:Antydningens filmkunst

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte