Gå til sidens hovedinnhold

Bono tjener fett på Facebook

U2-vokalisten blir verdens rikeste rockestjerne etter Facebooks børsnotering.

Listen over mer eller mindre fremtredende personer som ser ut til å tjene penger på dagens børsnotering av Facebook, er uendelig. De fleste navnene vekker dårlig gjenklang, men ett navn bør være den mest tech-forvirrede noen kan gjenkjenne: Paul David Hewson - bedre kjent som Bono, vokalisten i rockebandet U2.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Tidlig stadium
Det karismatiske rockeikonet har gjennom sitt verdipapirforetak, Elevation Partners, skutt inn pengene i Facebook på et svært tidlig stadium, og gevinsten er forventet å være så stor at Bono nå tar heisen fra å være dollar-millionær for å bli dollar milliardær, det skriver NBC, ifølge Business.dk.

Elevation Partners eier 2,3 prosent eierandel i det sosiale nettverket, og det bringer selskapet den rette sum av 8,8 milliarder kroner.

Verd millioner
Men som andre rockestjerner har ikke Bono har hatt tomme lommer før han satte penger i Zuckerbergs Internett venture. Han har allerede 900 millioner dollar i banken. De siste kronene som nå ruller inn til U2 vokalistens konto er nok til å gjøre ham til å gi ham en ganske så eksklusiv førsteplass.

Med Facebooks utbetaling vil Bono bli rikere enn Sir Paul McCartney, som en gang var medlem av The Beatles, og dermed blir U2-frontmannen verdens rikeste musiker.

Kommentarer til denne saken