(SIDE2): Supermodell og auksjonist Helena Christensen solgte torsdag Bonos Vipp søppelbøtte for hele 30.000 amerikanske dollar.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Les også: Designer søppelbøtte

Betaler for sjelden kunst
Til tross for finanskrisen i USA, er det folk som fortsatt er villige til å by mange penger for sjelden kunst. Det fikk supermodellen Helena Christensen erfare torsdag, da hun auksjonerte bort en VIPP søppelbøtte designet av U2's Bono, med håndskrevne tekster.

Budene fløy gjennom luften da Vipp holdt veldedighetsfest i New York.

Stolt danske
Flere enn 600 av byens spisser, deriblant skuespiller Julianne Moore, fylte galleriet, som for en kveld auksjonerte bort over 40 designede søppelbøtter. Supermodellen selv hadde designet tre søppelbøtter, og et av dem ble solgt til utrolige 25.000 kroner.

- Vipp er et firma jeg som dansk kan være stolt av. Det har vært inspirerende å jobbe sammen med et innovativt firma, to viktige organisasjoner og en rekke talentfulle designere, sa Helena Christensen i sin takketale.

Bono dyrest
Men Bonos søppelbøtte, dedikert til venninnen og supermodellen Helena ble kveldens beste salg.

- Det er overveldende at så mange mennesker kom til vår veldedighetsauksjon og at vi kunne samle inn så mange penger til Food Bank New York og Chernobyl Children’s Project International, sier Kasper Egelund, barnebarn av Vipp stifteren Holger Nielsen og eier av amerikanske Vipp Inc, i en pressemelding fra Vipp.

Les mer om interiør her:

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!