Oslo Børs endte i rødt mandag, tynget av nedgang i flere av de største selskapene.

Hovedindeksen falt 0,52 prosent til 566,85 poeng, samtidig som oljeprisen var lite endret på 38,7 dollar per fat.

Statoil var ned 1 prosent, mens DNB, som er under press etter å ha hjulpet kunder i skatteparadis, falt 1,6 prosent. Telenor var ned 0,6 prosent og Yara steg 2,3 prosent.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

Ny oppgang for aksjerakett
Blant aksjene som steg mest var Gaming Innovation Group (GIG), som ble sendt opp 11 prosent etter at spillselskapet meldte om vekst i antall spillere og enda en avtale.

I perioden januar til mars hadde selskapet nær 93.000 aktive spillere, en oppgang på 16 prosent sammenlignet med perioden desember 2015 til februar 2016.

I tillegg har GIG signert en ny avtale for bruk av selskapets plattformtjeneste «iGamingCloud». Det er den 16. avtalen for plattformen.

Den raske veksten er blitt godt mottatt på børsen, der GIG er opp 143 prosent hittil i år.

Spetalen-aksje rett opp
En positiv mandag ble det også for hydrogenselskapet NEL, med en oppgang på 14 prosent.

Det skjer etter at selskapet, som blant annet har investor Øystein Stray Spetalen på eiersiden, investerer i en fabrikk i Danmark som skal bygge hydrogenstasjoner.

Det er datterselskapet H2 Logic som kjøper et anlegg i Herning for 85 millioner kroner. Planen er å konvertere anlegget til en ny storskala fabrikk, som skal kunne produserer opptil 300 fyllestasjoner i året.

Før børs meldte Kværner at det har inngått en rammeavtale med Statoil for oppgradering av den halvt nedsenkbare plattformen Njord A.

Samtidig har Statoil gjort den første tildelingen under rammeavtalen med en anslått verdi på 120 millioner kroner.