Hovedindeksen på Oslo Børs klatrer over 370 poeng igjen. Onsdag morgen stiger indeksen 0,29 prosent til 370,77 poeng.

Omsetningen er svært tynn de første minuttene og følger dermed tendensen så langt denne uken. I morgen er det som kjent julaften og Oslo Børs holder stengt. I likhet med de fleste andre markedene er det også stengt på Oslo Børs til fredag i forbindelse med helligdagen 1. juledag. Sammen med julerushet bidrar en avkortet uke til at interessen for aksjer blir mindre. Det gir seg også utslag på omsetningsvolumet på Oslo Børs.

Oljeprisen får seg et lite løft samtidig som dollarkursen styrker seg. Det er troen på at verdensøkonomien stadig vil vise bedring som sender aksjene opp og råvarer opp. Tirsdag kom det boligtall fra USA som viser at boligmarkedet bekrefter bedringen. For tredje måned på rad økte salget av brukte boliger, og salgstakten ligger på det høyeste nivået på over 3,5 år.

Les mer: Sterk vekst i boligmarkedet

Det kom også godt nytt fra Europa der nedturen i den britiske økonomien avtar. I Asia var det full fart etter at Wall Street steg til ny beste notering for året.

Les mer: Årsbeste på Wall Street og Børsene stiger videre

I oljemarkedet er søkelyset rettet oljelagernivåene i USA. Tirsdag kveld kom den ukentlige rapporten fra American Petroleum Institute og denne viste et større fall i råoljelagrene enn markedet hadde forventet.

I forrige uke minket råoljelagrene med i overkant av 3,7 millioner fat, mens bensinlagrene falt med 1,1 millioner fat og destillatlagrene falt med 0,75 millioner fat. Dette gir indikasjoner på hva som er i vente senere onsdag ettermiddag. Da kommer den offisielle oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene. Denne regnes som mer pålitelig og er mer omfattende.

Analytikerne venter at oljelagerrapporten fra myndighetene i USA vil vise en nedgang på 2 millioner fat råolje, og at bensinlagrene vil stige med 1,3 millioner fat. Destillatlagrene er ventet å vise en nedgang på 2,25 millioner fat. Det viser estimater innhentet av Platts skriver Marketwatch.

På råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i februar neste år sendt opp 0,60 prosent til 73,90 dollar per fat.

Følg oljeprisen her

Oslo Børs stiger til tross for at Statoil henger litt etter. Aksjen faller marginale 0,07 prosent til 145,10 kroner.

Det er bedre driv i de øvrige tungvekterne. REC leder an med en oppgang på 1,34 prosent til 42,42 kroner, mens Yara stiger 1,07 prosent til 263,80 kroner. Norsk Hydro får et løft på 0,71 prosent til 48,26 kroner.