Etter at aksjeindeksen S&P 500 har hatt sin lengste ubrutte periode med nedgang siden 1980-tallet, ser det lyst ut i forkant av at ukens handel åpner mandag morgen. En S&P-indeks for såkalte terminkontrakter – også kjent som futures – steg 1,3 prosent da handelen med disse kontraktene åpnet ved midnatt norsk tid natt til mandag, melder Reuters.

LES bakgrunn: FBI: Har ikke funnet noe straffbart i nye Clinton-eposter

Dersom den optimismen gir lignende utslag når børsen åpner, kan den lengste nedturen på 35 år bli brutt. Nedturen har sammenfalt med at demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har slitt i motvind mot sin republikanske rival Donald Trump. Vendepunktet kom etter at FBI-sjef James Comey bekreftet at FBI ikke har funnet noen grunn til å straffeforfølge Clinton. Comey skapte bruduljer da han nylig sa at det hadde dukket opp nye eposter som ga grunn til å gjennomgå Clintons bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister på nytt.

Aksjekursene steg på flere av de store børsene i Asia etter nyheten om at det ikke blir noen ny FBI-etterforskning av Hillary Clinton i USA.

Forklaringen er at investorene tror dette styrker Clintons sjanser i presidentvalget tirsdag. Muligheten for at Donald Trump kan vinne valget, har forårsaket børsnedgang mange steder i verden den siste uka.

I Tokyo hadde indeksen Nikkei 225 steget 1,6 prosent til 17.177,21 poeng da børsen stengte mandag ettermiddag lokal tid. Også i Sør-Korea og Hongkong steg børsene i kjølvannet av FBIs uttalelse dagen før.

LES mer: Mulig Trump-seier gir aksjefall i USA