Gå til sidens hovedinnhold

Børsen beholdt roen

En aksje doblet verdien og en fikk rundjuling. Markedet gikk sidelengs.

Det norske aksjemarkedet holdt seg onsdag på beina til tross for elendig børsutvikling ute.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Børsdagen startet dystert og falt falt bratt fra start etter elendig utvikling på amerikanske og asiatiske børser. Ved lunsjtider snudde derimot stemningen. Og det varte helt inn.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen opp 0,17 prosent til 237,23 poeng.

Oljelagrene med overskudd
Oljeprisen holdt seg nokså uforandret gjennom dagen.

Det til tross for at de amerikanske råoljelagrene steg med 4,7 millioner fat i uken som ble avsluttet fredag 6. februar. Det viser de offisielle tallene fra amerikanske oljemyndighetene. Dette ver syvende uke på rad og det høyeste lagernivået på 18 måneder, ifølge EIA.

LES MER:Lageroppbyggingen fortsetter

Mars-kontrakten på nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 44,60 dollar fatet, en nedgang på 0,02 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

StatoilHydro steg 0,82 prosent til 123,10 kroner.

Birdstep tok av
Dagens soleklare kursvinner ble teknologiselskapet Birdstep. Selskapet la frem et underskudd som lå over 200 millioner kroner for fjerde kvartal 2008, men på driften har de forbedret seg.

Toppsjefen i Birdstep er stolt over utviklingen, og er fornøyd med å gi aksjonærene noe å glede seg over.

- Det er første gang i historien at vi legger frem et positivt EBITA-resultat, sier administrerende direktør Torbjörn Sanberg til NA24.

Han er veldig fornøyd med at de kan gjøre akkurat det og at kontantstrømmen er positiv. Selv om finanskrisen står på for fullt så er ikke Birdstep blitt mindre positiv til fremtiden. Likevel er deler av virksomheten normalt langt bedre i fjerde kvartal enn i første kvartal, og det ønsker de å presisere slik at det ikke bygges opp for store forventninger. Når det kommer til hovedsatsingen EasyConnect venter Birdstep at veksten vil fortsette.

LES MER: Gigantisk underskudd i Birdstep

Aksjemarkedet sendte aksjen opp 100,53 prosent til 3,75 kroner.

Telenor holdt koken
Resultatsesongen er godt i gang, og av de virkelig store kanonene er Telenor den første som har presentert sine tall etter det siste kvartal i 2008. Selskapet viser en større topplinjevekst enn hva markedet hadde forventet, og de opplever også bedre drift. Likevel klarer de ikke vise samme bedring på bunnlinjen.

Telenor-aksjen endte til slutt opp 0,93 prosent til 43,45 kroner.

LES MER: Telenor solid i pluss

Sterkt fra Storebrand
Storebrand har også lagt frem sitt resultat for fjerde kvartal. Der var mottagelsen også god. Aksjekursen steg 0,72 prosent til 21 kroner. I forkant av resultatfremleggelsen hadde Storebrand sendt ut et positiv resultatvarsel rett før jul og fulgt opp med analytikersamtale for å forsikre seg om tallknuserne hadde fått med seg det de meddelte da.

LES MER: Knallsterkt fra Storebrand

Bulk i trøbbel
Golden Ocean fikk solid juling etter at de har kommet med dårlig nytt til aksjonærene.

Nå er det en reell fare for at selskapet må be om mer kapital fra aksjonærene. John Fredriksens tørrbulkrederi har sendt ut en redegjørelse rundt situasjonen i selskapet. Det store nybyggingsprogrammet har sammen med manglende oppgjør fra motparter tvunget frem forhandlinger med kreditorene og verftene. Nå skal forpliktelsene reforhandles.

- Emisjon er en mulighet, men ingen beslutning er tatt, sier adm.direktør Herman Billung til NA24 om emisjonsløsningen.

LES MER: Fredriksen-rederi i trøbbel og Risiko avgjørende for Golden Ocean

Aksjen stupte 28,68 prosent til 4,75 kroner.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken