Gå til sidens hovedinnhold

Børsen endte i minus

Det ble en svak dag på Oslo Børs.

Etter to dager med sammenhengende oppgang ble Oslo Børs sendt ned onsdag.

NA24 – din næringslivsavis

Hovedindeksen falt 0,73 prosent til 327,26 poeng og lå store deler av dagen i minus.

Oppturen stanset opp
Frem til onsdag har børsuken startet forrykende. Mandag og tirsdag steg hovedindeksen samlet nærmere 5,9 prosent og mye av oppgangen har vært drevet av et rally i råvareprisene. I tillegg har det vært en sterk utvikling på de internasjonale børsene i disse dagene.

Oppgangen i råvaremarkedet har kommet som en følge av at den amerikanske dollaren har svekket seg betraktelig. Det har også det britiske pundet som har falt ned til het historisk lavt nivå målt mot norske kroner.

Les mer: Nå kan du få i både pose og sekk

I oljemarkedet ble den ukentlige rapporten fra de amerikanske myndighetene som viser utviklingen for oljelagrene tillagt vekt. Oljeprisen begynte å falle i forkant av at rapporten ble sluppet, og reagerte også negativt etter at rapporten forelå.

Les mer: Overraskende utvikling i oljelagrene

Kontraktene på nordsjøolje med levering i november lå flatt på 68,48 dollar per fat da det norske aksjemarkedet tok kvelden.

Fall for tungvekterne
StatoilHydro ble sendt ned 1,38 prosent til 129 kroner og ble igjen den mest omsatte aksjen på Oslo Børs. Samlet byttet aksjer i StatoilHydro for 1,56 milliarder kroner hender. På Oslo Børs havnet den totale omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis på 6,7 milliarder kroner.

Flere av de øvrige tungvekterne fulgte markedet med ned. REC falt 3,27 prosent til 43,26 kroner, mens Telenor endte ned 1,5 prosent til 43,26 kroner. Norsk Hydro og Tandberg falt henholdsvis 1,49 prosent til 39,06 kroner og 1,78 prosent til 154,20 kroner.

Opptur for DNO
Yara utviklet seg positivt med en oppgang på 1,46 prosent til 187,60 kroner.

For andre dag på rad figurerte DNO på vinnerlisten. Tirsdag steg aksjen over 36 prosent, mens aksjekursen fortsatte opp 1,92 prosent til 5,30 kroner onsdag. Etter at oljeselskapet har fått tilbake rettighetene i produksjonsdelingsavtalene i Nord-Irak har meglerhusene igjen oppjustert utsiktene. Den sveitsiske banken Credit Suisse har valgt å heve anbefalingen og kursmålet i DNO. Ifølge Dow Jones Newswire har banken nå en nøytralanbefaling, mens de tidligere har hatt salgsanbefalingen «underperform». Det nye kursmålet er på 5,6 kroner og det representerer en oppjustering på én krone fra 4,6 kroner per aksje.

Les mer: Jekker opp DNO

Samtidig skal kurderne se nærmere på hvordan de selv har opptrådt i DNO-saken. Det er særlig transaksjonene knyttet til kjøpet av 43,9 millioner DNO-aksjer at de ønsker å avklare rollene til de ulike regjeringsmedlemmene.

Les mer: DNO-gransking i Irak

Bulkfest
Det var langt bedre fart i tørrlastrederiene på Oslo Børs. Forhåpninger om at markedet skal bedre seg og at ratene vil gå opp som følge av en økonomisk bedring i verden har fått investorene til å kjøpe aksjene. Golden Ocean steg 8,70 prosent til 8,12 kroner, mens Jinhui Shipping ble løftet 5,14 prosent til 18,40 kroner. Strategene i Nordea var onsdag ute og anbefalte Golden Ocean-aksjen. De har tatt bulkrederiet til John Fredriksen inn på sin liste over kortsiktige anbefalinger og har satt et kursmål på 8,50 kroner per aksje.

Les mer: Bull på Fredriksens bulk

Aksjekursen i Songa Offshore steg 3,21 prosent til 28,90 kroner. SEB Enskilda var den ivrigste kjøperen i aksjen. Meglerhuset sto bak 63,25 prosent av nettokjøpene. Handelsbanken fulgte etter med 13,47 prosent av kjøpene.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken