Gå til sidens hovedinnhold

Børsen faller fra start

Oslo slår følge med USA og Asia.

Oslo Børs slår følge med røde børser i USA og Asia i natt.

NA24 - din næringslivsavis

Tyve minutter etter åpning er hovedindeksen ned 0,78 prosent til 423,70 poeng.

Oljerekord
På råvarebørsen i New York satte oljeprisen i går for første gang en tresifret sluttnotering. Den falt tilbake fra rekordnoteringen på 100,1 til 100,01 som er ny sluttrekord.

LES MER: Tidenes høyeste oljepris

Nordsjøolje med april-levering noteres i morgentimene for 97,97 dollar per fat, ned 0,7 prosent.

Oljefunn
Oljedirektoratet meldte onsdag morgen at StatoilHydro har gjort et oljefunn rett sørvest av Granefeltet. Ifølge Oljedirektoratet er funnets størrelse beregnet til 3 til 5 millioner kubikkmeter utvinnbar olje.

- Funnet er interessant og kan, sett i sammenheng med andre funn i området, være aktuell for videre utvikling, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

StatoilHydro er ned 0,25 prosent til 158,70 kroner.

Tandberg Data
På taperlisten finner vi kriserammede Tandberg Data, som har hatt betydelige underskudd på driften i de tre siste kvartalene i 2007. I morgentimene varslet selskapet en kraftig opprydning med tilhørende nedskrivninger og oppsigelser.

LES MER: Full krise i Tandberg Data

Selskapets nye styre og ledelse skriver at en gjennomgripende finansiell restrukturering er nødvendig. Årsaken er selskapets uhensiktsmessige lånestruktur med høye rentekostnader og for lav egenkapital. Aksjen er ned 9 prosent til 2 kroner.

Gruvefunn
Det svenske gruveselskapet International Gold Exploration (IGE) meldte i morgentimene om positive testresultater fra diamantlisenser i Angola. IGE opplyser at antallet identifiserte potensielle kimberlittfunn er mer enn fordoblet, og skriver at de er i samtaler med store diamantgruveselskaper.

IGE-aksjen stiger 12,86 prosent til 1,58 kroner.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen