Gå til sidens hovedinnhold

Børsen får en oljesmekk

Oslo Børs får juling etter at oljeprisen fikk en alvorlig knekk.

I går stupte oljeprisen i den amerikanske handelen og dette gikk hardt utover de oljeavhengige aksjene i USA. Dette smitter over på Oslo Børs som faller 1,27 prosent til 416,40 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

- Oljeprisen falt nærmere 2,5 dollar til 56,26 dollar etter at naturgasslagrene steg for første gang på tre uker. I tillegg ble det kjent at Venezuela ikke gjennomførte det planlagte produksjonskuttet for oktober. Det ble dermed en svak dag for olje- og energiaksjene, og vi venter at dette vil kunne tynge Oslo Børs i dag, skriver Orion Securities.

HTML EMBED

Klikk her for å følge Oslo Børs

Kollegaene i DnB NOR Markets venter at OPEC kan trå hjelpende til.

- Årsaken til prisfallet er i hovedsak todelt. For det første viste de amerikanske lagertallene for naturgass høyere beholdninger enn ventet og dette ga et fall i naturgassprisene. For det andre forfaller WTI-kontrakten for desember i dag og dette gir behov for å rullere ut posisjonene. I tillegg til disse to punktene ligger det fortsatt tydelig usikkerhet i markedet vedrørende OPECs evne til å gjennomføre kvotereduksjonene, skriver DnB NOR Markets.

Meglerhuset tror OPEC vil gjennomføre disse reduksjonene, blant annet som en konsekvens av at produksjonen innen OPEC er gjenstand for de samme flaskehalsene som industrien utenfor OPEC, heter det i morgenrapporten fra DnB NOR Markets.

Et fat nordsjøolje koster fredag morgen 58,80 dollar fatet ved råvarebørsen i London.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Tungvekterne får merke oljefallet. Norsk Hydro faller 2,81 prosent til 155,50 kroner, mens Statoil blir sendt ned 2,70 prosent til 171,50 kroner. DNO ramler 2,01 prosent til 12,19 kroner, mens Altinex faller 2,54 prosent til 1,15 kroner.

Oljeserviceaksjene blir også rammet av oljefallet. Seadrill er ned 3,50 prosent til 99,40 kroner. Acergy blir sendt ned 2,89 prosent til 126 kroner.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test