Gå til sidens hovedinnhold

Børsen festet videre

Investorene på Oslo Børs lot rente være rente og ga optimismen frie tøyler.

Børsfesten fra i går fortsatt onsdag og hovedindeksen steg hele 1,81 prosent til 369,70 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljegigantene ledet an i oppgangen ettersom oljeprisen holdt seg stabilt høyt over 60 dollar. Statoil og Norsk Hydro fortsatte dermed den fine oppgangen fra i går og steg 3,44 prosent til 157,75 kroner og 2,43 prosent til 147,75 kroner.

Bedre gikk det med de to oljeselskapene DNO og Altinex. Aksjene har fått merke oljepessimismen i den siste uken, men fikk oppreisning i dag. Kursene ble løftet henholdsvis 5,96 prosent til 9,06 kroner og 5,15 prosent til 1,02 kroner.

Gode signaler fra USA
Blandende makrotall fra USA fikk Oslo Børs til å reagere. Først kom rapporten som viser at ordreinngangen av varige goder falt overraskende. Det sender børsen ned, mens oppløftende salgstall av nye boliger fikk markedet til å sende kursene opp igjen.

Et fat nordsjøolje med levering i november kostet da Oslo Børs stengte 60,92 dollar ved råvarebørsen, men faller etter at oljelagertallene i USA ble kjent.

Schibsted gjorde et kraftig byks etter at det ble kjent at mediekonsernet har sikret seg Orkla Medias eierandel i Bergens Tidende. Total betaler Schibsted 472 millioner kroner for aksjeposten. Transaksjonen vil øke sannsynligheten for gjennomføringen av planene om å etablere det nye børsnoterte konsernet Media Norge. Markedet svarte med å sende aksjekursen opp 5,08 prosent til 196,50 kroner

Sterke oljeservice
Oljeserviceselskapene Acergy og Subsea 7 var også populære denne dagen. Aksjene steg 3,82 prosent til 108,75 kroner og 2,72 prosent til 103,75 kroner.

- Vi forventer nok et strekt kvartal for Acergy, som rapporterer tredje kvartal 11. oktober. Vi forventer en EBIT (driftsresultat) på 84 millioner dollar, noe opp fra 78 millioner dollar i andre kvartal, skriver Pareto Securites som har kjøpsanbefaling og kursmål 147 kroner i aksjen.

Rentero
Tørrbulkaksjene var også i skuddet. Golden Ocean Group steg 10,42 prosent til 6,36 kroner, mens Belships endte opp 6,33 prosent til 8,40 kroner. Jinhui Shipping fulgte etter med en oppgang på 6,03 prosent til 21,10 kroner.

- Det har vært en kraftig markedskorreksjon, folk begynner nå å se på underliggende verdier. Man overser en kortvarig svekkelse, og ser at markedet på sikt er knallsterkt, sier analytiker Rikard Vabo i Fearnley Fonds til Reuters.

Børsen virket ikke å reagere noe på Svein Gjedrem og Norges Banks avgjørelse om å holde renten uendret. Dette var noe markedet hadde ventet på forhånd, og det norske rentenivået har ikke stor innvirkning på aksjemarkedet i Oslo.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping