Gå til sidens hovedinnhold

Børsen gransker kurshopp

Oslo Børs vil finne ut om noen fikk vite om Tandberg TV-oppkjøpet før resten av markedet.

Mandag kom meldingen om at Tandberg Television har mottatt et bud. Det er Nasdaq-selskapet Arris som vil kjøpe Tandberg Television for 7,8 milliarder kroner.

En sammenslåing av de to selskapene vil bli arrangert gjennom at Tandberg Television kjøpes opp av Arris. Totalt er Arris villig til å betale 96 kroner per aksje, hvorav 80 kroner vil være et kontantbeløp, mens 16 kroner vil bestå av aksjer i Arris.

Les mer her: Byr på Tandberg Television

Undersøkes av børsen
Til tross for at meldingen om Tandberg TV-kjøpet ble meldt på mandag, startet aksjekursen til selskapet å løfte seg allerede fredag. Tandberg Television-aksjen steg hele 8,9 prosent.

Oslo Børs ønsker å sjekke om noen fikk vite om oppkjøpet før resten av markedet.

- Vi brukte en del tid på dette allerede på fredag. Det er klart at i lys av meldingen i dag og i helgen, blir dette en prioritert sak hos oss, sier talsmann ved Oslo Børs, Tor Arne Olsen, til NA24.

Og han fortsetter:

- Vi vil se nøye på dette her, sier Olsen, som legger til at det kan ha vært andre årsaker til at Tandberg TV-aksjen løftet seg så kraftig fredag.

Lite rykter
NA24 skrev fredag at kursoppgang for en konkurrent og sektorrotasjon fra olje til IT, var årsaken til at aksjekursen til Tandberg TV løftet seg.

NA24 registrerte heller ikke at det gikk rykter om oppkjøp i markedet på fredag. Handelen i Tandberg Television-aksjen på fredag så ut til å være bredt anlagt, med en rekke meglerhus inne på kjøperlisten.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album