Gå til sidens hovedinnhold

Børsen holder seg over streken

Skiller seg positivt ut i Europa.

Oslo Børs åpner flatt, og hjelpes av at oljeprisen har styrket seg siden det norske aksjemarkedet stengte onsdag.

Hovedindeksen blir sendt opp 0,07 prosent til 379,18 poeng.

I Kina har sentralbanken gått ut med planer om begrense den voldsomme veksten i utlånsaktiviteten hos i tillegg ønsker de å tøyle inflasjonen. Dette gjøres for å få kontroll på den økonomiske utviklingen. Dette har fått markedene i Asia til å reagere negativt. I Korea har svakere resultater fra Samsung sendt aksjene nedover og forsterket nedturen i det asiatiske aksjemarkedet. Dette har smittet over på Europa.

Les mer: Årets første nedtur

Den ukentlige oljelagerrapporten viste at det var mer olje på lagrene i USA. Dette ga umiddelbart et fall i oljeprisen, men nedturen ble raskt snudd til opptur. Det ga også uventede utslag på børsene.

Les mer: Høyeste oljepris på 15 måneder og Olje i fokus på Wall Street

Torsdag morgen blir nordsjøolje med levering i februar omsatt for 81,68 dollar per fat. Det er drøyt to dollar høyere enn da Oslo Børs stengte onsdag.

Statoil stiger 0,74 prosent til 149 kroner. En rekke av de øvrige norske tungvekterne blir også løftet. REC stiger 1,28 prosent til 42,62 kroner, mens Marine Harvest stiger 2,041 prosent til 4,55 kroner.

Det er langt bedre driv i Noreco. Aksjen stiger 9,04 prosent til 20,50 kroner. Merrill Lynch skal, ifølge en aksjemegler NA24 har snakket med, ha innledet dekning av Noreco-aksjen. Meglerhuset til Bank of America har en kjøpsanbefaling på Noreco og satt et kursmål på 36 kroner. De står bak 37 prosent av nettokjøpene torsdag morgen og meglerhusene ABG Sundal Collier og DnB Nor Markets er også ivrige kjøpere den første timen.

IT-selskapet Ignis stiger 7,38 prosent til 4,51 kroner etter at de har fått sikret seg en ny rammeavtale med det koreanske telekomselskapet Korea Telecom. Avtalen har en verdi på tre millioner dollar i 2010, og Ignis blir en prioritert leverandør av optiske spittere til Korea Telecom. Avtalen gjelder for ett år, men blir automatisk fornyet med ett år frem til den blir sagt opp.

Les mer: Ignis signerer i Korea

Europa blir negativt påvirket av situasjonen i Asia.

For investorene i London blir rentedommen fra Bank of England fulgt nøye. Forventningene er rimelig enstemmige på at det ikke blir noen endringer i verken rentenivået eller de kvantitative lettelsene. Likevel vil rentemøtet følges av finansmarkedene. Spesielt er det interesse knyttet til hva sentralbankens medlemmer sier om utviklingen i økonomien. Normalt kommer referatet etter rentemøtet et par uker etter at dommen faller.

I London faller FTSE 100-indeksen 0,50 prosent.

Det er også en markant nedtur i Tyskland der DAX-indeksen i Frankfurt blir sendt ned 0,82 prosent.

I Sverige og Finland er børsene igjen åpne etter å ha vært stengt onsdag på grunn av helligdag. I Stockholm blir børsen sendt ned 0,24 prosent, mens Helsingfors er ned 0,42 prosent. I København blir børsen sendt opp 0,46 prosent.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken