Gå til sidens hovedinnhold

Børsen ned i gjørma

Børsdramaet fortsetter. Oslo Børs raser under 400 poeng.

Følg børsdramaet her

Oslo Børs faller rett fra start. Drevet av den negative utviklingen i Asia faller hovedindeksen på Oslo Børs 3,16 prosent til 392,02 poeng.

Så langt i år har Oslo Børs falt over 20 prosent og fra toppen sommeren 2007 ligger børsen nå over 25 prosent lavere.

NA24 - din næringslivsavis

Investorene våknet opp til en blodig børsdag i Asia. De viktigste indeksene falt nærmere 4 prosent og ble igjen tynget av utsiktene i den amerikanske økonomien. Fredag falt Wall Street videre på mangel av positive signaler.

RIKSEN-BLOGGEN: Et skikkelig møkkamarked

Ventet børsfall
Handelen vil mandag være preget av at de amerikanske finansmarkedene holder stengt. I USA feirer de Martin Luther King Jr. og det er en offisiell helligdag.

- Det ligger an til en tung start på uken. De asiatiske børsene er ned 2-4 prosent i morgentimene, mens Wall Street endte moderat ned på fredag. Oljeprisen er lite endret. Wall Street holder stengt i dag i forbindelse med helligdag, og dette kan legge en demper på volumet. Det er ingen viktige begivenheter på dagens kalender, skrev Orion Securities i forkant av børsåpningen.

Analytiker Roger Berntsen i Netfonds ventet også at børsen ville falle fra start. I sine modeller hadde analysesjefen regnet seg frem til at hovedindeksen ville falle 1,23 prosent i morgentimene mandag.

Følg børsdramaet her

Ny nedgang i REC
Nedturen fortsetter for REC. Aksjen faller 8,18 prosent til 146,50 kroner og siden nyttår er 46,9 prosent. Fredag holdt de kapitalmarkedsdag og avslørte at marginen er under press i inneværende år. Dette kom som et sjokk på markedet som sendte aksjen ned 22 prosent. Økte kostnader i forbindelse med å utvide kapasiteten ble kostbar for REC-aksjonærene.

Aker fester ytterligere grep i Aker Drilling. Ifølge siste flaggemelding eier Aker Capital 89,12 prosent av Aker Drilling og har i tillegg konvertible obligasjoner på 2.681.140 aksjer. Aksjen faller 1,29 prosent til 38,40 kroner. Det er under tilbudsprisen på 39 kroner fra Aker.

Forsinkelser feller Funcom
Nok en gang må Funcom melde om utsettelser av online-spillet «Age of Conan». Dette er ikke første gang at spillet blir forsinket. Nå gjelder utsettelse til lanseringsdato 20. mai 2008. Det er åtte nye uker som brukerne må vente på prestisjespillet fra Funcom. Aksjemarkedet er nok en gang skuffet og sender kursen ned 16,28 prosent til 18,50 kroner.

Funcom har tidligere utsatt «Age of Conan» ved flere anledninger. Siste gang var i august da de utsatte lanseringen av spillet til slutten av mars.

Det lille oljeselskapet CanArgo faller 11,75 prosent til 3,53 kroner, mens Questerre blir sendt ned 7,38 prosent til 3,89 kroner.

Følg børsdramaet her

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken