Gå til sidens hovedinnhold

Børsen setter rekord igjen

Oslo Børs stiger rett til ny topp og følger sine utenlandske venner.

Rekordsyken er smittsom på verdens børser.

NA24 - din næringslivsavis

Børsfesten fortsetter også på Oslo Børs som stiger til en ny all-time-high. Den nye toppnoteringen lyder på 485,60 poeng og er en oppgang på 0,44 prosent.

I USA steg alle de viktige nøkkelindeksene til nye høyder. Dow Jones er inne i sin beste periode siden 1929 og satte nok en topprekord torsdag. Den brede S&P 500-indeksen og den teknologitunge Nasdaq-indeksen har ikke vært høyere på mer enn seks år.

Bredbåndtelefoniselskapet Telio stiger 14,2 prosent til 18,50 kroner etter at de har levert et solid første kvartal. Selskapet viser en imponerende resultatforbedring og har snudd et underskudd til et solid overskudd.

Rederiet Belships er opp 9,45 prosent til 13,90 kroner. DnB NOR Markets og Skandiabanken er eneste nettokjøpere i aksjen.

Comrod er et annet selskap som kan vise til en imponerende resultatforbedring. Dette setter markedet pris på og sender aksjekursen opp 8,13 prosent til 17,30 kroner. Resultatet er mangedoblet samtidig som topplinjeveksten er inntakt.

Teknologiselskapet Simtronics er opp 5,69 prosent til 2,60 kroner etter at også de har levert et godt resultat.

Reservoir Exploration Technology klatrer 5,56 prosent til 76 kroner. Seismikkselskapet har fått en kontrakt på 1,1 milliarder kroner som går over 28 måneder.

Repant faller 11,36 prosent til 7,80 kroner. Selskapet leverte elendige tall for første kvartal etter at børsen stengte torsdag. Samtidig ble det kjent at det børsnoterte selskapet PSI vil tre inn i selskapet gjennom en rettet emisjon. Tegningskursen i emisjon er på 6 kroner, en betydelig rabatt sammenlignet med sluttkursen torsdag.

Stepstone faller 2,33 prosent til 21 kroner. Toppsjefene Colin Tenwick og Ian Cole har erklært opsjoner og solgt aksjer som gir en gevinst på over 64,3 millioner kroner.

Telenor stiger 1,30 prosent til 116,50 kroner. Den norske telekjempen knallet til med sitt resultat for første kvartal og markedet tar godt i mot tallene.

- Telenor har lagt frem solide tall i morgentimene i dag, skriver meglerhuset DnB NOR Markets i sin morgenkommentar.

Det var særlig kundeveksten og markedsandelen i Pakistan som overrasket positivt. Sammen med at fastlinjevirksomheten i Norge gjorde det bedre enn forventningene.

- Aksjen bør kunne fortsette sin positive utvikling på basis av denne rapporten, men vil kunne ta en pause i dag i lys av gårsdagens oppgang, skriver DnB NOR Markets.

Norske Skog merker nok en gang investorenes vrede. Selskapet sliter med en svekket topp- og bunnlinje og markedet sender aksjen ned 2,19 prosent til 89,30 kroner.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album