Gå til sidens hovedinnhold

Børsen slår til

Oslo Børs reiser seg etter forrige ukes uro. Følg børsdagen.

Følg børsen her

Etter kraftig børsoppgang fredag både her hjemme og i USA og i Asia i natt, fortsatte oppturen ved åpning i Oslo mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Opp 2,5 prosent
Etter halvtimes handel var hovedindeksen opp 2,54 prosent i en bred oppgang. Hovedindeksen ligger dermed på 463,4 poeng.

Kun fire selskaper var å finne på taperlisten mandag morgen. Oppgangen mandag kommer i kjølvannet av den amerikanske sentralbankens renteinnsprøytning i det amerikanske bankvesenet fredag.

Sentralbanken Federal Reserve senket fredag overraskende utlånsrenten for forretningsbankene med et halvt prosentpoeng, og resultat ble rally på Wall Street og på resten av verdens børser.

SE NA24-TV: Tror på opptur

Bred oppgang
Det var bred oppgang også på de andre europeiske børsene mandag morgen etter heftig oppgang i Asia i natt.

LES BØRSKOMMENTAR: Opptur i Asia

Oppgang i Oslo mandag morgen omfattet hele listen av tungvektere med aksjer som Statoil og Telenor opp henholdsvis 1,7 og 2,1 prosent etter et drøyt kvarters handel.

Det var ingen sektorer som skilte seg spesielt ut i tidlig handel mandag, da oppgang omfattet stort sett alle sektorer og aksjer på børsen.

LES OGSÅ: DnB Nor spiser i Sverige

Selv ikke en liten tilbaketrekning for oljeprisen mandag morgen har lagt noen demper på rallyet. Nordsjøolje for levering i oktober lå ved 09,15-tiden på 69,80 dollar fatet, mot nivåer over 70 dollar fredag.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen