Gå til sidens hovedinnhold

Børsen snudde ned

Oslo Børs gikk som en kule til frokost. Til lunsj er ståa en annen.

Oslo Børs åpnet sterkt mandag morgen, men har tapt noe av terrenget utover formiddagen.

NA24 – din næringslivsavis

En skyhøy oljepris hindrer imidlertid at den negative stemningen får fullt fotfeste. Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,20 prosent til 459,56 poeng.

Oljehopp
Et fat nordsjøolje for levering i august omsettes mandag formiddag for 142,75 dollar. Oljeprisen stiger som følge av spenning i Midtøsten, angrep på oljeinstallasjoner i Nigeria og en svak dollar i påvente av den europeiske sentralbankens rentebeslutning denne uken.

Den høye oljeprisen fører til at StatoilHydro stiger. Aksjen stiger 1,69 prosent til 186,90 kroner.

Funcom-jubel
Spillselskapet Funcom lettet mandag på sløret etter lanseringen av spillet Age og Conan. Selskapet ser for seg en omsetning på mellom 11 og 12 millioner dollar. Videre tror selskapet på et negativt driftsresultat (EBIT) på mellom 5,5 og 6,5 millioner dollar. Aksjemarkedet jubler over meldingen og sender aksjen opp 8,71 prosent til 33,70 kroner.

LES MER:Funcom-jubel

Enger takker for seg

I en børsmelding mandag morgen meddeler Yara at konsernsjef Torleif Enger trekker seg fra sin stilling. Enger fratrer etter å ha oppnådd ønskede pensjonsalder på 65 år. I september tiltrer Jørgen Ole Haslestad som ny konsernsjef i gjødselkonsernet Yara.

LES MER:Enger går av

Aksjen stiger 0,68 prosent til 443 kroner.

DNO fall
Oljeselskapet DNO melder mandag morgen at konsernsjef Helge Eide har solgt aksjer i selskapet. Eide har solgt 800.000 aksjer på kurs 10,967 kroner, hvilket tilsvarer et beløp på rundt 8,77 millioner kroner. Årsaken til salget skal være skatteinnbetaling etter transaksjoner i Dno i løpet av 2007. Videre har visestyreformann Trygve Bruvik solgt 500.000 aksjer til samme kurs.

LES MER:Storstilt innsidesalg i Dno

Aksjen faller 4,32 prosent til 10,41 kroner.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken