Gå til sidens hovedinnhold

Børsen snur til pluss

Godværet er tilbake på Oslo Børs.

Oslo Børs har hentet inn det tapte. Like etter lunsj er hovedindeksen opp 0,17 prosent til 488,93 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen gir god drahjelp til børsoppgangen. De siste dagene har prisrekordene kommet tett i oljemarkedet og oppturen fortsetter torsdag. Junikontraktene på nordsjøolje stiger til 122,79 dollar fatet noe som er ny rekord.

Bred miks blant tungvekterne
StatoilHydro henger noe etter og omsettes for 195,30 kroner per aksje. Det er en liten nedgang på 0,51 prosent fra rekordnivået dagen før. Fortsatt er markedsverdien på 622 milliarder kroner. Så langt i år har StatoilHydro steget 15,50 kroner, mens Oslo Børs har i samme periode falt 0,37 prosent.

Yara viser også gode takter. Aksjen løftes 0,50 prosent til 402 kroner. Orkla henger seg på med en oppgang på 1,35 prosent til 75 kroner. Det klarer ikke Norsk Hydro som faller 2,31 prosent itl 76,10 kroner.

Olje på topp
Oljeselskapene preger likevel vinnerlisten på børsen. Rocksource blir løftet 15,20 prosent til 1,97 kroner. Oppgangen medførte at Oslo Børs ønsket å undersøke kursutviklingen og innførte en børspause. Etter kort tid ble den opphevet. Meglerhuset CAR anbefaler Rocksource i sin morgenrapport etter at den teknisk begynner å gi kjøpssignaler. I tillegg er den fundamentale lovende.

DNO stiger 7,65 prosent til 10,27 kroner. Meglerhusene Deutsche Bank, First Securities og Pareto Securities viser stor kjøpsinteresse for aksjen.

Taperne
Inmeta faller 13,23 prosent til 4,59 kroner etter at de la frem et langt svakere resultat før første kvartal enn ved samme periode året før.

Les mer: Vekst og marginfall for Inmeta

Veidekke har også presentert sitt første kvartal. Selskapet sliter med sviktende boligsalg i Norge og Danmark, men opplever at aktiviteten i næringen fortsatt er høy. Usikkerheten knyttet til utviklingen i finansverdene byr på utfordringer i tiden fremover. Selskapet fikk et resultat før skatt på 16 millioner kroner i årets tre første måneder mot 53,7 millioner kroner i samme periode i fjor. Fortsatt har de en topplinjevekst å vise til, men økte priser på innsatsfaktorer fører til økte kostnader.

Les mer: Sviktende boligsalg svekker Veidekke

Veidekk-aksjen faller 11,65 prosent til 45,50 kroner. Det tilsvarer 6 kroner, mens aksjen noteres uten rett til utbytte på 4 kroner. Det innebærer at fallet ikke er like kraftig som den prosentvise nedgangen tilsier.

Sterkt fra PGS - svakt fra TGS
PGS har levert det beste kvartalet noensinne og nyter godt av et knallsterkt seismikkmarked. Selskapet leverer godt over forventningene til analytikerne og seismikkselskapet ser at de vil gjøre det bedre enn tidligere antatt. Blant annet ser det høyere 70 prosent inntekter fra marinekontrakter i 2008 enn i 2007. PGS-aksjen sendes opp 2,89 prosent til 151,25 kroner. Les mer: Rekordkvartal for PGS

TGS-Nopec er ikke like flinke. Det klarer ikke innfri forventningene til markedet og blir sendt ned 1,77 prosent til 83,10 kroner. Selskapet opprettholder tidligere utsikter for 2008 sett under ett, og mener at det leverer i tråd med egne forventninger.

Les mer: TGS sliter med å innfri

Noske Skog blir sendt ned 1,30 prosent til 22,85 kroner etter at de ikke overraskende leverer elendige resultater for første kvartal. Forventningene i forkant av resultatfremleggelsen var skrudd utallige hakk ned, men selskapet klarer likevel levere store skuffelser. Før skatt satt de igjen med et underskudd på 1,1 milliarder kroner i første kvartal, mens analytikerne hadde ventet 845 millioner kroner.

Les mer: Tøff jobb for Spetalen

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping