Gå til sidens hovedinnhold

Børsen sterk som en løve

Oslo Børs klatrer forbi toprosentmerket.

Amerikansk rentestillstand og opptur i USA og Asia, koblet med en del sterke resultater, gir grobunn for ny optimisme i aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Børs holder trykket oppe. Hovedindeksen klatrer videre fra åpningen, og er opp 2,16 prosent til 482,36 poeng.

Flere av selskapene på Oslo Børs har lagt frem sine resultater for andre kvartal.

Storebrand knallet til og leverte milevis over forventningene. Selskapet satt igjen med et resultat før skatt på 602,2 millioner kroner mot 358,8 millioner kroner i samme periode året før. Markedet hadde ventet et resultat før skatt på 404 millioner kroner.

Aksjen stiger 5,81 prosent til 98,4 kroner

Følg børsen her

Reddes av oppkjøpsrykter
Fast klarte ikke innfri de allerede lave forventningene. IT-selskapet hadde varslet et svakt resultat på forhånd, men makter likevel kunststykket å skuffe med sitt resultat. Selskapet tapte 36,2 millioner dollar før skatt, mens analytikerne hadde ventet et underskudd på 22,7 millioner dollar før skatt. Selskapet leverer også inntekter i nedre enden av skalaen da de guidet i slutten av juli.

Etter å starte dagen med en nedgang på 9,4 prosent har aksjen hentet seg forbløffende bra inn igjen. Aksjen er faktisk opp 0,41 prosent til 9,7 kroner. Rekylen kom etter at analytiker Sjur Malm i SEB Enskilda karakteriserte aksjen som en oppkjøpskandidat.

- Selv om kjøp av Fast-aksjer bør gjøres med forsiktighet, kan selskapet bli en oppkjøpskandidat, skriver analytikeren, fortalte analytikeren til Dagens Næringsliv.

Prosafe sendes opp 4,29 prosent til 92,3 kroner etter at de har levert gode tall for andre kvartal. Jevnt over presterer oljeserviceselskapet godt over forventningene.

Pantevinner
Panteselskapet Tomra er dagens foreløpige vinner med en sterk oppgang på 8,08 prosent. Gråmeglerhuset Handelspartner Securities kom i dag med kjøpsanbefaling på aksjen. Det ble satt et kursmål på 55 kroner, og sagt at aksjen var klar for rekyl.

Fullt så bra går det ikke med TV-grafikkselskapet Vizrt som faller 4,62 prosent til 124 kroner. Reaksjonen kommer etter at de forteller om problemer med markedet for den nye teknologien deres i rapporten fra andre kvartal. Bruttomarginene er godt under det de hadde forespeilet.

Oljen ned
Etter en relativt sterk start på dagen, synker oljeprisen. Et fat nordsjøolje med levering i september koster 71,28 dollar ved råvarebørsen i London, en nedgang på 0,72 prosent fra tirsdag. Dagens hendelse i oljemarkedet er den ukentlige lagerrapporten i USA.

Statoil stiger 1,54 prosent til 165,25 kroner, mens Norsk Hydro løftes 2,12 prosent til 217 kroner.

Dollaren har styrket seg etter tirsdagens rentemøte i USA. Rente forble uendret, men den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke advarte mot inflasjonen i økonomien. En dollar koster 5,79 kroner.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis