Gå til sidens hovedinnhold

Børsen stiger tross Ukraina-krise

Rec og Russland-involverte Telenor skaper grønne tall.

Oslo (NTB): Etter en svært urolig start på børsuken mandag, starter Oslo Børs i pluss tirsdag. Etter en drøy times handel har hovedindeksen gått opp med 0,59 prosent til 556,39 poeng.

Mandagen ble preget av den spente situasjonen mellom Russland og Ukraina, og både Oslo Børs og børsene i Europa og Asia falt. Tirsdag ser det ut til å være «business as usual» igjen.

Riktignok er aktiviteten noe forsiktig på morgenen, men blant aksjene på hovedindeksen med noenlunde omsetning er det Rec Solar som stiger mest, etter å ha vært aksjen som falt mest dagen før. Rec Solar stiger med 2,33 prosent, og blir fulgt av Marine Harvest (opp 1,51 prosent) og Telenor (opp 1,48 prosent).

Statoil blant taperne igjen

Blant de få aksjene med negativ kursutvikling på hovedindeksen går det verst utover Statoil, som faller med 1,40 prosent, fulgt av Rec Silicon som faller med 0,99 prosent, og Yara International, som faller med 0,44 prosent.

Statoil «reddet» mandag Oslo Børs fra et kraftigere fall på grunn av økende oljepriser, men tirsdag er altså selskapet en av taperne fordi oljeprisen igjen går ned.

Blant de øvrige større selskapene på hovedindeksen noterer Seadrill seg for en opptur på 0,67 prosent, forbigått av DNB som går opp med 0,93 prosent.

Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets skriver ifølge Hegnar Online i sin morgenrapport at markedets dempede reaksjon på konflikten mellom Russland og Ukraina synes berettiget.

Små konsekvenser

– Konflikten vil helt sikkert få økonomiske konsekvenser, men disse overskygges fullstendig av de politiske, sikkerhetsmessige og – ikke minst – humanitære konsekvensene, mener Dørum.

Også på de øvrige toneangivende børsene i Europa er tirsdagen noe roligere og mer positiv enn gårsdagen. FTSE 100 i London stiger med 1,16 prosent, DAX i Frankfurt med 0,89 prosent og CAC 40 i Paris med 1,34 prosent. Også i Asia er utviklingen positiv.

Oljeprisene går imidlertid tilbake tirsdag. Et fat nordsjøolje omsettes for 109,72 dollar, ned med 1,37 prosent, mens et fat amerikansk lettolje går tilbake med 1,02 prosent til 103,79 dollar. (©NTB)

Kommentarer til denne saken