Gå til sidens hovedinnhold

Børsene snur opp igjen

Børsene snur fra opp fra årsbunn.

Nedgangen i oljeprisen, og fall i Asia, fikk Oslo Børs til å falle videre mandag morgen. Etter nooen minutters handel var Hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,9 prosent til 348,2 poeng.

Ved lunsjtider hadde imidlertid børsene snudd i Oslo og resten av Europa. Hovedindeksen var da opp 0,5 prosent til 353,1 poeng, mens FTSE-indeksen i London var opp 1,1 prosent og DAX-indeksen i Frankfurt var opp 0,2 prosent.

Markedet spekulerte mandag i at den amerikakske sentralbanken vil annonsere nye tiltak for å få fart i økonomien. I tillegg til dette var den spanske finansministeren Elena Salgado ute å sa at landet ikke trenger noen redningspakke fra EU.

Fall i Asia

Det var videre nedgang på de asiatiske børsene mandag morgen norsk tid.

I morgentimene var den brede MSCI-asiaindeksen ned 1,1 prosent. Ifølge Bloomberg er prisene på selskapene i denne indeksen nå nede på 12 ganger inntjeningen, noe som er det laveste siden 2008.

Sør-Koreas Kospi-indeks var ned 1,3 prosent. Nikkei-indeksen var ned 0,7 prosent, mens Hongkongs Hang Seng-indeks var ned 0,6 prosent.

Gull til himmels
Sitter du på en liten gullbeholdning, så har verdiene dine gått i taket den siste tiden. Aldri tidligere har prisen på gull vært så høy. Investorene ønsker sikre havner når aksjemarkedet er turbulent, og da er gull et av alternativene.

Mandag morgen norsk tid var gullprisen opp 1,5 prosent til 1.879,10 dollar per unse. Samtidig ble sølv handlet til 43,59 dollar per unse, noe som var en oppgang på 1,6 prosent.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken