Gå til sidens hovedinnhold

Børsglede i Asia

Neglebitende investorer kan trekke et lettelsens sukk.

Gårsdagens børsglede fra Wall Street har smittet over på de asiatiske investorene.

NA24 - din næringslivsavis

De asiatiske aksjene er nå halveis i innhentingen av det dramatiske to-dagersfallet tidligere i uken.

Den sammenveide MSCI Asia Pacific-indeksen stiger 2,6 prosent til 140.97 poeng, og sammen med gårsdagens fremgang på 4 prosent tilsvarer dette det største to-dagers rally siden en tilsvarende periode i oktober 1998.

Bankaksjene var mye av driveren bak fremgangen. Det er spekulasjoner om at myndighetene blant annet i Sør-Korea kommer til å foreta handlinger for å støtte bankene i den hensikt å lette på trykket i kredittmarkedene.

- Stabiliseringen på de finansielle markedene har redusert uroen for en global resesjon. Samtidig kan myndighetenes sterke tiltak bidra til å øke troverdigheten hos investorene, sier Bevan Yeh i Prudential Financial Securities Investment Trust Enterprise i Taipei til Bloomberg News.

Mye av den positive stemningen fra Asia skyldes også at tall fra kinesisk økonomi viser en bnp-vekst på 11,2 prosent.

- Det er forventninger om at veksten i Kina kan motvirke en økonomisk tilbakegang i USA. Jo mer aggressive tiltak USA introduserer, jo bedre, sier Mona Chung i Daiwa Asset Management Ltd. i Hong Kong.

I Japan stiger Nikkei 225 2,1 prosent til 13,092.78 poeng. Singapore's Straits Times Indeks la på seg hele 4,5 prosent etter at Kina uttalte at den vil tillate sine banker å investere i Singapore.

USA-rekyl
Etter å ha begynt onsdagen i en utforbakke som varte helt til alle de toneangivende indeksene hadde falt mer enn to prosent, dro Wall Street en kjemperekyl ut av ermet.

Ikke bare ble dagens tap slettet, indeksene tok like gjerne igjen tapet fra tirsdagen også. Industriindeksen Dow Jones klatrer formidable 2,5 prosent til 12270,17 poeng, og passerte dermed det psykologisk viktige merket på 12.000-poeng med et smell. Den brede S&P 500-indeksen er rett bak med en stigning på 2,14 prosent til 1338,6 poeng.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.00: (Merk at børsene stenger på ulike tidpsunkt)

Japans Topix: + 2,76%
Japans Nikkei 225: + 2,06%
Hongkongs Hang Seng: +3,09%
Kinas CSI 300:+ 1,05%
Kinas Shanghai Composite: +0,31%
Taiwans Taiex: + 1,47%
Sør-Koreas Kospi: + 2,12%
Singapores Strait Times Index: + 4,75%

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene