Gå til sidens hovedinnhold

Børslegende: - Selg!

Finansmannen Jim Rogers gir sterke advarsler til de som tror de kan bli rike på aksjer i en fei.

Jim Rogers har legendestatus fra Wall Street etter suksessen med Quantum Fund sammen med George Soros.

NA24 - din næringslivsavis

Negativ
I går var han æresgjest på Skagen Fondenes årlige nyttårskonferanse i Stockholm. Mens andre gjester og fondsforvaltere snakket seg varme om fortsatt optimisme for det kommende børsåret, tok Rogers mange på sengen med sterke advarsler til alle som nå tror de kan bli rike i en fei i aksjemarkedet.

- Når det gjelder det amerikanske og andre aksjemarkeder i Vesten, kunne jeg ikke vært mer tydelig om hva mitt standpunkt er: Selg! Ingen av disse markedene er billig i dag hvis du sammenligner pris og inntjening, sa Rogers ifølge Dagens Næringsliv.

Advarer mot oljeaksjer
Rogers tror imidlertid oljeprisen det neste tiåret vil nå nivåer opp mot 150 dollar fatet, men advarer mot å investere i oljeaksjer i dagens marked. Og han er skeptisk til Oslo Børs på kort sikt.

- Oslo Børs er for avhengig av olje. Jeg ville ikke investert i olje akkurat nå, men ventet og sett hvilken retning det går først. Hvis oljeprisen nå faller til for eksempel 39 dollar fatet, vil det gi kutt i oljeboringen og mange vil komme med påstander om at tidligere prisrekorder bare var et blaff. Da legges imidlertid grunnlaget for kjøp og en ny opptur, sier Rogers.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen