Gå til sidens hovedinnhold

Børsløft i Asia

Positive takter i Japan og Australia.

De asiatiske aksjene ble sendt opp tirsdag morgen. Fortsatt holder flere av børsene stengt på grunn av feiringen av kinesisk nyttår, men det viktige japanske markedet holder åpent.

Ifølge Bloomberg kommer oppgangen etter at resultatsesongen fortsetter å innfri.

- Vi ser fortsatt robuste resultater som blir rapportert globalt. Dette kan burde løfte verdivurderingen og gjøre aksjer mer attraktive når det råder større sikkerhet for de makroøkonomiske utsiktene, sier forvalter Tim Schroeders i Pengana Capital til Bloomberg.

Det er særlig de australske selskapene som nå har rapportert gode resultater. Westpac Banking Corp. økte overskuddet etter at tap på mislighold blant kundene synker og inntektene fra lånevirksomheten øker. I tillegg har stålprodusenten Onesteel kommet med positive utsikter og forteller markedet at etterspørselen har tatt seg opp.

Den brede Asia/Stillehavsindeksen til Morgan Stanley Capital International stiger 0,50 prosent til 116,39 poeng. I Tokyo blir Nikkei 225-indeksen sendt opp 0,21 prosent til 10.034,25 poeng, mens australske S&P/ASX 200 stiger 0,49 prosent til 4.567,80 poeng. Det er også oppgang i markedene i Sør-Korea der Kospi-indeksen stiger 0,46 prosent til 1.601,05 poeng.

Det ser også ut som om uroen rundt situasjonen i Hellas er i ferd med å slippe taket. Fortsatt er markedene skeptiske til hvilke tiltak som vil komme, men at EU støtter forsøkene Hellas nå gjør skaper en viss trygghet.

- De vil gjøre hva de må gjøre og vi kan videre med løse globale økonomiske bedringen, sier rådgiver Marcus Droga i Macquarie Private Wealth.

Han viser til at EU kommer til å slå ring rundt den greske statsgjelden for å hindre ytterligere spekulasjoner om euroen. I tillegg har han tiltro til at Kina vil komme med tilstramminger som vil sørge for en mer bærekraftig vekst i økonomien.

Markedene i Singapore, Malaysia, Hongkong, Kina, Vietnam og Taiwan holder steng på grunn av helligdager denne uken.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken