Gå til sidens hovedinnhold

Børsras for Marks & Spencer

Britene har strammet inn livreima.

Aksjen i Storbritannias største kleskjede, Marks & Spencer, faller onsdag som et blylodd på London-børsen etter at konsernet i dag overraskende meldte om salgsnedgang i fjorårets siste kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Falt 21 prosent
Aksjen falt onsdag formiddag hele 21 prosent etter meldingen om at omsetningen falt 2,2 prosent. Dette er selskapets første nedgang på to og et halvt år. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News ventet analytikerne en vekst på 1,1 prosent.

Konsernsjef Stuart Rose i Marks & Spencer sier at forholdene i 2008 vil være seg krevende. Britene har nemlig strammet inn forbruket i takt med dyrere boliglån, økt skatt og dyrere matvarer.

- Overraskende
- Å se en slik nedgang har virkelig overrasket markedet. Forventningene var veldig høye, konsernet har vært på fremmarsj de siste 12-18 månedene, sier Bryan Roberts i Planet Retail i London til Bloomberg News.

For den tredje største kleskjeden I Storbritannia, Next Plc, har det også vært en dårlig dag. Aksjen var i formiddag ned 8,5 prosent, mens varehusoperatøren Debenhams falt 13 prosent.

Verdien på indeksen FTSE350 Retailers Index var ned med åtte prosent i formiddag, som er det største en-dags-fallet siden 20. oktober 1987.

Håper på rentekutt
Ledelsen i Marks & Spencer håper nå på rentekutt for å stimulere økonomien i Storbritannia

- Et rentekutt på 0,50 prosentpoeng vil hjelpe økonomien og forbrukernes økonomi, uttalte konsernets økonomidirektør, ifølge Dow Jones.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter