Gå til sidens hovedinnhold

Borten Moe mener personangrep i partiet går for langt

Nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe, ber sine partifeller om å slutte med ufine personkarakteristikker av ledelsen.

Han mener det ikke lenger er rom for å tenke nytt i partiet.

– Tradisjonelt har den åpne debatten vært en styrke i Senterpartiet. Slik er det ikke lenger. Det er beklagelig at vilje og evne til å tenke nytt har blitt forvekslet med illojalitet og undergraving, sier Borten Moe til VG.

Han opplever selv hard kritikk innad i partiet fordi han har vært tydelig på at han ønsker å fortsette i sin rolle som nestleder og ikke ønsker å trekke seg sammen med Navarsete, som annonserte sin avgang lørdag.

En undersøkelse Dagbladet har gjort, viser at bare Troms, altså én av partiets 19 fylkesledere, gir Borten Moe uforbeholden støtte til å fortsette som nestleder. Mange fylkesledere beskriver Borten Moe i stedet som illojal og som en «en del av problemet» som rir partiet for tiden. Slike karakteristikker hevder Borten Moe at han kan leve med, men han reagerer derimot på uttalelsene til Johannes Rindal og Steinulf Tungesvik før helgen. Til Dagbladet uttalte de at Borten Moe er en «illojal og maktkåt ladejarl».

– Det er karakteristikker utenfor folkeskikken. Det samme gjelder mye av det folk har skrevet på partiets interne Facebook-side. Nå må vi skjerpe oss som parti og vise at vi kan gjennomføre en redelig og skikkelig prosess som vil føre til en ny partiledelse, sier den kritiserte nestlederen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken