Gå til sidens hovedinnhold

Her tar «Preben» Botox i skjul for kjæresten

Om lag 12 000 menn fikser på utseende sitt årlig. «Preben» tar antirynkemiddelet uten at hans nærmeste vet om det.

(SIDE2): Ifølge klinikk-kjeden Teres Medical Norge har 12 000 menn har foretatt kosmetiske behandlinger det siste året.

Denne artikkelen er levert av BA.no

Til sammenligning var tallet 8000 i 2010.

– Mange menn kontakter oss fordi de vil bremse aldringstegnene. De er som regel over 30 år og ønsker å myke opp ansiktsuttrykket sitt uten at det skal sees av venner og bekjente. De fleste vil fjerne sinnarynken i pannen, andre vil glatte ut smilerynkene rundt øynene, sier Rebecca Bergetun.

Hun er sykepleier og daglig leder av Total Body Laser Hud & Laserklinikk i Markeveien.

Bergetun klargjør en Botox-sprøyte til neste kunde. Inn kommer «Preben» (33). Han har toppjobb i oljebransjen, og har stukket av fra jobb for å sette Botox i smilerynkene.

–Jeg sa jeg måtte i et møte. Sånn sett har jeg en fleksibel jobb, sier han og smiler.

Samboeren vet det ikke

Av hensyn til familie og arbeidskolleger ønsker han ikke å stå frem med navn og bilde.

–Ikke engang samboeren min vet at jeg er her. Hun synes egentlig det er fint med rynker, og at jeg ser naturlig ut, sier han.

33-åringen har tatt Botox siden han var 30 år.

–Jeg ønsker ikke å se gammel ut, men jeg ønsker heller ikke et kunstig utseende, sier han.

Han legger seg ned på benken, og får det første stikket. Etter tre injeksjoner på hver side er han ferdig. 1800 kroner fattigere.

–Mange kommer faktisk her med kontanter. De ønsker ikke at kontoutskriften skal avsløre dem. De aller fleste ønsker diskresjon. Noen hvisker nesten når de bestiller time, sier Bergetun.

Statoil-kolleger ler

20 prosent av alle Botox-behandlinger ved klinikken ble utført på menn. Økningen fra i fjor er på fem prosent.

–Vi har både menn fra anleggsbransjen, selgere, ingeniører og leger som kunder.

«Henrik» (35) har toppjobb i Statoil og setter Botox i pannen to ganger årlig. Han trener jevnlig, og er opptatt av klær og utseende.

–Jeg flyr verden over i kundemøter og er nødt til å se bra ut. Sinnarynken gjorde at jeg så trøtt og sliten ut. Det ville jeg gjøre noe med, forteller 35-åringen.

Både han og samboeren setter Botox.

Han har også forsøkt lipocryo på magen, fettfjerning ved hjelp av vakuumsuging.

–Noen av kollegaene mine ler, og sier de aldri kunne satt Botox. Andre er mer på gli, og sier de kanskje kommer til å prøve, forteller han.

Botox

  • Botox er laget av utynnet botulinumtoksin.
  • Det er en gift (toksin) som dannes av en bakterie, Clostridium botulinum, som vokser uten oksygen, bl.a. i matvarer som hermetikk og rakfisk, og kan føre til botulisme.
  • Botulinumtoksin fører til lammelse av muskulaturen og det parasympatiske nervesystemet. Små doser brukes både i medisinsk og i kosmetisk sammenheng.

Kilde: Store norske leksikon

- Dobling siden i fjor

Teres Bergen har en høy markedsandel av Botox-kundene i Bergen, og sier de har hatt en dobling av Botox-behandling på menn det siste året.

– Noen ønsker å stramme opp ansiktet fordi de synes alderen kom litt brått på. Andre vil jevne ut grov muskulatur i ansiktet. En tredje gruppe, som ofte glemmes, er de som tar Botox på grunn av sjenerende svette fra armhule og hender, sier Toril Kongsrud, klinikkleder for Teres Bergen.

Må rette opp feil

Hun sier behandlingen foregår diskret. Selve sprøytestikket settes av lege.

– Det er svært viktig at dette gjøres av kyndig personell. Du skal vite hvor sprøyten skal settes. Vi har dessverre altfor mange som kommer til oss for å korrigere feilinjisering. De har kanskje fått for mye Botox, og fått et kunstig og stramt resultat, sier Kongsrud til BA.

En Botox-behandling koster fra 2400 kroner, og må gjentas etter tre til seks måneder.

Kommentarer til denne saken