(SIDE2):Justin Timberlake har kastet seg for fullt over skuespillerdrømmen, men har neppe lagt musikkarrieren helt på hylla. I større grad har Mark Wahlberg droppet musikken for filmlerret, mens Ronan Keating fremdeles gleder verden med sin stemmeprakt.

Men ellers er det ikke så mange av boybanda eller medlemsgutta man hører så mye til lenger. Hvor ble alle disse ungpikeelskede, storselgende verdensstjernene av?

Hvor ble gjengen i 5ive - eller East17 av? Eller resten av NSYNC, Blue eller Boyzone?

Der fremdeles
De er ikke borte fordi de ikke prøver fremdeles.

Mange av dem holder nemlig fremdeles på, med synkronmiming og -dansing. men verden har gått videre, og der man før ikke fant noe bedre enn fem unge gutter som gjorde jukkebevegelser synkront og sang om hjertesmerte, regjerer nå overkanten-sexy damer som Rihanna, Gaga og Britney, mens rapgutta har danket ut de fløtepusete unggutta.

Men boybanda var elsket - og er det til dels fremdeles. Derfor - her er teksten som forteller hva som skjedde med dem.

Westlife - som regnes som et av de mest suksessrike av boybanda - holder det gående, 12 år etter debutskiva. (De selger ikke like mye som før kanskje, men når fremdeles opp til øverste del av britiske hitlister.)

(Ikke så verst Billy Joel-coverversjon...?)

HTML EMBED

Det samme gjelder de tre medlemmene i amerikanske Boyz II Men . Jepp, de er fremdeles aktive, om enn ikke like omtale som i glansdagene - til tross for at de var Grammy-nominerte i 2009.

(Og sjelden har vel et bandnavn passet bedre - de er nå blitt 37, 38 og 39 år gamle.)

HTML EMBED

Harde bud
Andre har satt spikeren hardt nok i til at det ikke er mer. Når det gjelder britiske 5ive , som hadde sin storhetstid på slutten av 90-tallet, vant en grammy for beste boyband i 2001 og solgte 40 millioner plater, så holder alle medlemmene seg fremdeles musikkvarme dog.

Et par av dem som produsenter og låtskrivere for andre artister, et par som soloartister/kjendiser/TV-tryner. En livnærer seg som jazzpianist på London-kafeer.

(Det ble mørkt til slutt:)

HTML EMBED

En rekke andre boyband har derimot latt seg gjenforene etter noen års pause, og synger seg igjen håse foran ikke fullt så unge fjortisjenter.

Backstreet Boys, Take That, East17 og New Kids on The Block fikk etter noen år nok av hverandre og gruppene ble splittet - men atter noen år senere ble det tydeligvis fristende å prøve seg igjen.

Delvis norske A1 turnerer vårt eget land fremdeles på kryss og tvers og tilbake, og kom med nytt album i fjor.

HTML EMBED

Smart ass...
Også britiske Blue, som la inn årene i 2006, er tilbake. Flere av dem forsøkte seg i etterkant som soloartist, uten å lykkes. Blant dem Lee Ryan, som heller ikke har de beste sosiale antennene som forutsetning til å bli likt.

I et intervju med BBC, like etter terrorangrepet i New York 11. september, sa han:

- Denne New York-greia er blåst helt ut av proporsjoner. Hva med hvalene? De ignorerer dyr som er viktigere. Dyr trenger å bli reddet og det er viktigere, sa Ryan, med sjokkert bandmedlemmer ved sin side.

Men gruppa er langt fra dø av den grunn, faktisk har de flere likhetstrekk med nevnte A1. Ryan skal sammen med Simon Webbe, Anthony Costa og Duncan James nemlig representerer Storbritannia i årets Eurovision Song Contest i Düsseldorf. (Costa prøvde seg for øvrig som soloartist i britisk MGP i 2006, uten å lykkes da.)

(Sammen med Elton John:)

HTML EMBED

B for Boyband...
Men ikke alle de gjenforente gruppene er fulltallige. I Backstreet Boys mangler et av medlemmene, nemlig Kevin Richardson. Han var gruppas eldste (han er 39 nå), og fikk nok etter 13 år i BSB, og sa takk for seg på midten av 2000-tallet.

- Howard, Brian, Alex og Nick vil alltid være småbrødrene mine, skrev han på bandets nettsider i juni 2006, og ønsket det gjenforente bandet lykke til videre. Siden da har Richardson spilt i blant annet musikalen «Chicago» i Canada og Japan, i tillegg til roller i mindre filmer.

Gruppa har solgt utrollige 130 millioner skriver, og er tidenes mestselgende - noensinne. Kanskje ikke så rart resten av gutta drar på turné med New Kids On The Block.

LES OGSÅ: Dobbel dose da BSB og NKOTB forente sine vokal-skills

Det til tross for at det ikke er så enkelt. For et par av de andre har berømmelsen nemlig ikke vært like lett å bære. Nick Carter har tidlgiere fortalt at dop og alkohol nær tok knekken på han, men for AJ står det enda verre til.

Han har vært inn og ut av rehab i årevis for sin avhengighet av alkohol og kokain - og senest i januar i år bar det inn for nok et opphold. Håpet er at han skal komme seg på beina igjen i tide til turneen med NKOTB.

- Av personlige grunner har jeg lagt meg selv inn på en rehabiliteringsklinikk. 2011 blir et travelt år for Backstreet. Takk for all støtte, og for at dere respekterer min familie og venners privatliv nå, skrev McLean i en pressemelding.

(Bedre før...?)

HTML EMBED

Tragedien
En av de andre britiske (sorry, irske) suksessene, er Boyzone .

Ronan Keating har hatt suksess som soloartist etter at bandet ble splittet i 2000, og er ellers stadig vekk i mediene med utroskapsrykter og unnskyldninger. To av de andre endte som racerbilkjører, TV-tryne og skuespiller (Keith Duffy er tilbake i TV-suksessen «Coronation Street» etter noen års pause).

Historien om fjerdemann, Stephen Gately, er langt tristere. Han var sammen med Ronan hovedsanger i Boyzone, og opplevde også suksess som soloartist.

Han inngikk partnerskap med Andrew Cowles i 2003 i Las Vegas, formelt i London i 2006. Han var det første boybandmedlemmet som sto fram offentlig som homofil, i 1999 (delvis jaget ut av skapet, ettersom et av bandets crewmedlemmer angivelig forsøkte å selge historien til britisk presse).

Gately ble funnet død i parets leilighet i Mallorca i oktober 2009. Han døde av komplikasjoner som følge av en medfødt hjertefeil.

Men Gatley er ikke den eneste som (eventuelt) knuste pikehjerter ved å stå fram som homofil. Briten hadde et forhold til den nederlandske artisten Eloy de Jong, medlem av boybandet Caught in The Act, rundt årtusenskiftet.

(Tchikki Thakk hah hah haaah... Gatley var nydelig!)

HTML EMBED

Utroskap på en snor
Take That har også (endelig) klart å bli enige om å gjenforenes, alle fem, og det har de klart kanskje best av alle.

I fjor slapp de skiva Progress, som fikk terningkast 5 av Side2s anmelder, og som beskriver skive slik:

- Progress» er noe ganske annet enn hva vi forventer av Take That, en mørkere beat- og synthbasert skive ribbet for kunstige strykeorkester og dype pianotriller med rullende torden i bakgrunnen.

LES: Take Thats nye lyd

Men selv om de noen år på 2000-tallet ikke eksisterte som band, var det mye skriverier om gutta. Og ikke bare om Robbie Williams krimspring og egotripper.

Den ene etter den andre ble nemlig tatt for utroskap - 2010 var rene kaninåret når det gjaldt avsløringer om boyband som hadde stukket fingrene det de ikke burde. (Noen som hører «40-års krise»?)

Mark Owens ble tilgitt av kona etter å ha innrømmet rundt ti sidespang, og at han har et alkoholproblem, mens Howard Donald innrømmet å ha hatt et åtte måneder langt forhold til en annen kvinne. Robbie Williams på sin side slo seg endelig til ro og giftet seg samme år som småbarnsfedrene innrømmet sidesprangene..

(I denne videoen var de fremdeles uskyldige ungpikehelter:)

HTML EMBED

Første hvite?
Donnie, Danny, Joey, Jordan og Jonathan. NKOTB - eller New Kids On The Block - er å regnes som de første som virkelig startet bølgen med unge, hvite gutter som danset og sang, uten å være spesielt dyktige.

Gruppa gjorde comeback i 2008, - blant annet turnerte de med Lady Gaga som oppvarmer. I mellomtiden skapte Donnie seg - som lillebror Mark - en skuespillerkarriere, blant annet i suksesserien Band of Brothers, i tillegg til å lede sitt eget radioprogram. Joey, Danny og Jordan har holdt seg innenfor underholdningsindustrien, som artist/produsent/skuespiller.

Jonathan var den som først sluttet i NKOTB. Han jobbet da i flere år som eiendomsmegler, og holdt seg unna rampelyset som en følge av angst, utviklet da han var med i boybandet. I 2009 hevdet en mann å være Jonathans ekskjæreste, men først da ekskjæresten og popdama Tiffany i 2011 hevdet at Boybandhelten var homofil, bekreftet han det.

- Jeg har levd livet mitt åpent og aldri skjult det faktum at jeg er homofil.

(Ti år etter - NKOTB har byttet ut baggy jeans og glatte fjes med dress og voksnere trekk:)

HTML EMBED

Romfareren
Justin Timberlakes gamle gruppe NSYNC tok en pause i 2002, men har siden ikke spilt inn en eneste låt, og i 2007 bekreftet bandet at det var definitivt slutt.

Resten av gjengen har fortsatt å danse og synge her og der på egen hånd, samt gjort litt TV- og filmroller, i tillegg til å delta i diverse realityshow - blant annet kom Joey Fatone på andreplass i Skal vi Danse i 2007, og spilt i en episode av Hannah Montana og filmen My Big Fat Greek Wedding. JC Chasez har produsert musikk for band som Girls Aloud, Basement Jaxx og Backstreet Boys.

Også James Bass har drevet med underholdning siden NSYNC-dagene, men han har i tillegg kanskje gjort noe av det mest overraskende med tanke på boybandbakgrunnen. Både NASA og det russiske romfartsprogrammet sertifiserte Bass til å delta på romekspedisjoner, og han hadde det ikke vært for at hans økonomiske sponsorer trakk seg, skulle Bass deltatt på TMA-1-ferden til den internasjonale romfartsstasjonen.

Også Bass har stått fram som homofil, og mottok samme år en pris for å fronte menneskerettighetene.

(Husker Du?)

HTML EMBED

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!