Gå til sidens hovedinnhold

– Vi var de billigste

George Clooney forsøker å bortforklare hvorfor han og Brad Pitt har tatt roller som mindre intelligente menn i Coen-brødrenes siste film.

(Venezia/SIDE2:) Etter Oscar-samleren og den blodige mordthrilleren «No Country for Old Men» er det mange som har vært spente på hva brødrene Coen ville finne på neste gang.

Se trailer og bildekarusell!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Noe helt annet
Komedien ”Burn After Reading” er definitivt noe helt annet enn de fleste forestilte seg.

Den handler om en gjeng middelaldrende mennesker som føler de står på stedet hvil. John Malkovich er den drikkfeldige og ikke så viktige CIA-analytikeren som sliter med å skrive sine ikke så interessante memoarer.

Hans kone, spilt av Tilda Swinton, står i med den bindingssky og tidvis stakkarslig statsansatte George Clooney, mens Brad Pitt aldri har kommet ut av 80-tallet på helsestudio og som rollefiguren Chad bare har fortsatt å henge der – nå som personlig trener.

Skrevet for stjernene
– Vi ville bare lage en film for skuespillere vi ville jobbe med, sier Joel Coen, som påstår at det var tilfeldig at det ble en form for spionhistorie og tilfeldig at den handler om mindre intelligente mennesker.

Problemene for dem alle oppstår først når Brad Pitt og hans kollega Linda (Frances McDormand) får tak i en CD-rom av Malkovichs memoarer som de tror er topphemmelig, og dermed forsøker å presse ham for penger.

(artikkelen fortsetter under traileren)

HTML EMBED
video_embed(10935,1);

Eldre, ikke klokere
– Jeg er litt bekymret nå som jeg hører at de skrev rollen min spesielt for meg, sier George Clooney som kaller «O Brother Where Art Thou, Intolerable Cruelty» og nå «Burn After Reading» for sin idiottrilogi.

– Ettersom George blir eldre, så blir rollefigurene vi skaper for ham også eldre – men ikke nødvendigvis klokere, har Ethan Coen sagt. Med gullkjede, litt for høyt bukseliv og utrimmet skjegg klarer slett ikke Clooneys Harry å være den casanovaen han ser seg som.

Men Clooney sier han ble «beroliget» da han så hva brødrene hadde gjort med Brad Pitt. Som spankulerer rundt i lycra spandexshorts og oppviser bevegelser «Flashdance» verdig.

Går ikke på helsestudio
– Jeg har på meg lycrabuksen fremdeles, opplyser Pitt. Men sier at hans egen holdning til å gå på helsestudio er «ikke å gå».

Selv sier Pitt, som hadde lengtet etter en rolle i en Coen-film at han ikke trodde det ville bli «som et tyggegummityggende, Gatorade-drikkende, iPod-avhengig brushue».

Joel Coen på sin side synes det er forstyrrende at folk tror at det å være idiot nødvendigvis er noe alvorlig feil.

– Vi har en lang tradisjon i å skrive roller for folk som ikke får det helt til. Da vi var ferdige, sa George at han hadde spilt sin siste idiot. Ok, sa vi – da har du gjort din siste film med oss.

«Burn After Reading» åpnet filmfestivalen i Venezia onsdag. Filmen har norsk premiere 17. oktober.

Se bilder fra filmen

687

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken